Reis på utveksling til New Zealand


Ta sjansen og reis på utveksling til det fascinerende landet New Zealand. New Zealand er et fortrollende land som ligger i Stillehavet, langt borte fra de fleste land i verden. Landet tilbyr god undervisning, vennlige mennesker og storslagen natur. Du kommer ikke til å angre på at du valgte New Zealand som din utvekslingsdestinasjon.

Som utvekslingsstudent i New Zealand vil du få muligheten til å oppleve mye av det landet har å by på. New Zealand er et relativt lite land, som gjør at det er mulig å besøke ørken, regnskog og kysten i løpet av en time. Dette er destinasjonen for deg som vil bo i et land der du kan stå på ski, gå tur i vakre fjell og nyte strandlivet i løpet av utvekslingsåret. Landet har alt. Du kan se frem mot et opplevelsefylt og spennende år i et av verdens vakreste land.

Søk om å reise på utveksling

 

Våre utvekslingsprogram

Vi tilbyr fire ulike utvekslingsprogram til New Zealand. Les mer om våre programmer i New Zealand.

 

Skolen i New Zealand

Som utvekslingsstudent i New Zealand vil du få et ekte innblikk i hverdagen til ungdommer på andre siden av verden. Skoleuniformer, morsomme aktiviteter og individuelle timeplaner er typiske elementer som skolen i New Zealand er kjent for.

Fag og skoleaktiviteter

På skolen i New Zealand må du ofte ta obligatoriske fag som matte, engelsk og gym, men du vil også få valget mellom et flere valgfag. Dersom muligheten byr seg, anbefaler vi at du velger fag som ikke er vanlige i Norge. Dette kan for eksempel være Maori Language, Agriculture Studies eller Outdoor Education. 

Du vil ofte få mulighet til å delta I ulike typer sporter og aktiviteter. Mange skoler har idrettslag som elevene kan melde seg inn I. Populære sporter i New Zealand er rugby, lacrosse, svømming, basketball, golf og hockey. Disse aktivitetene er ofte arrangert av lærere og foreldre etter skoletid. 

Skolene i New Zealand arrangerer mange arrangementer, samlinger og utflukter igjennom hele skoleåret. Dette er en god mulighet for deg som utvekslingsstudent til å bli en del av skolesamfunnet.

Semestre og ferier

Skoleåret i New Zealand deles inn i fire semestre. Semestrene starter vanligvis i januar, april, juli og oktober. Som utvekslingsstudent vil du starte i januar eller juli. 

De fleste skolene har to uker ferie om våren, to uker i juli, to uker i september/oktober og rundt seks uker sommerferie i desember til januar. Dette er en perfekt mulighet til å planlegge turer og utflukter sammen med venner og vertsfamilien din.

Søk om å reise på utveksling

 

Soft Landing Camp i Auckland

 

Våre Soft Landing Camper er den beste måten å starte et utvekslingsår på. Vi tilbyr to ulike Soft Landing Camps i den vakre byen Auckland i New Zealand.

Campene i Auckland introduserer deg på hva som venter i New Zealand. Du vil bli kjent med andre Explorius-studenter som ser fram til nøyaktig det samme eventyret som deg, og lære mer om hverdagen i New Zealand. Du vil selvsagt også utforske Auckland gjennom sightseeing og morsomme utflukter.

Soft Landing Campen på vårt Classic High School- og Combo-program* er obligatoriske og inngår i programprisen.**

På vårt Select High School- og Boarding School-program er campen kan campen velges mot en tilleggskostnad.

*Soft Landing Camp på vårt Combo-program er varer i en dag der vi drar på sightseeing i Auckland
**Soft Landing Camp er ikke inkludert for studenter som reiser på Combo-programmet til Australia og New Zealand i totalt ett semester

Soft Landing Camp – Classic High School

gutter på utveklsing

Når dere ankommer Auckland vil du og de andre utvekslingsstudentene bli møtt på flyplassen av våre camp-lederne. Sammen drar vi til hotellet eller campuset som vi bor på under campen. Du deler rom med en eller flere Explorius-studenter. Under finner du et eksempel på hvordan dagene i Auckland kan se ut for deg som reiser på Classic High School-programmet.

Dag 1: Vi blir kjent med hverandre gjennom morsomme gruppeaktiviteter og informasjonsmøter. Vi koser oss med god mat under en avslappende dag for vi forsøker å bli kvitt jetlaget.

Dag 2: Vi starter dagen med workshops før vi drar på sightseeing i Auckland. Vi får blant annet se Sky Tower, Waitemate Harbour og Auckland War Memorial Museum. En morsom og spennende dag venter.

Dag 3: Tid for avreise. La utvekslingsåret starte!

Søk om å reise på utveksling

 

Fritiden i New Zealand

fjell og klatring

Turkis vann, snøkledde fjell, spektakulære vulkaner og grønne landskap. Hvordan fritiden din ser ut, vil til en viss grad bestemmes av hvor i New Zealand du tilbringer utvekslingsåret. Stort sett vil du likevel ha mulighet til å gjøre de samme aktiviteten på Nord- og Sørøya – de to hovedøyene der alle vertsfamiliene bor.

Fritidsaktivitetene varierer noe på grunn av klima. Nordøya har et varmt klima, mens Sørøya har et noe mildere klima. Det som er fantastisk med New Zealand er at du kan stå på ski, surfe, snorkle og prøve mange andre morsomme utendørsaktiviteter uansett hvilken av disse to øyene du tilbringer utvekslingsåret på.

Sport og aktiviteter

ridning

Vi anbefaler at du er så aktiv som mulig i løpet av utvekslingsåret på New Zealand - både på skolen og på fritiden. Meld deg for eksempel inn i skolenes basketball-, volleyball-, eller svømmelag. Slik vil du enkelt holde deg aktiv og bli kjent med dine medelever. Grip muligheten og utforsk mer av New Zealand i helgene eller i skoleferien sammen med vertsfamilien og venner. Prøv å surfe, gå på tur i fjellet eller dra på telttur. En ting som er sikkert er at du kommer til å ha mye å utforske i løpet av utvekslingsåret i New Zealand. 

Søk om å reise på utveksling

 

Å bo sammen med en vertsfamilie i New Zealand

natur i New Zealand

Ved å bo sammen med en vertsfamilie en vertsfamilie fra New Zealand vil du oppleve livet som ekte “kiwi”. Order kiwi brukes til å beskrive lokalbefolkningen i New Zealand, og kommer fra de mange kiwifulglene som bor i landet. Når du bor sammen med en lokal vertsfamilie vil du oppleve kulturen og familielivet på nært hold. Du kommer snart til å føle deg som en del av familien.

Omtenksomme og nysgjerrige familier

Vertsfamilien din kommer kanskje til å bo i en leilighet eller i et hus, med eller uten barn og dyr, i byen eller på landet. Det alle har til felles er at de er nøye utvalgt og ser frem imot å bli kjent med deg. Med tanke på New Zealand geografiske beliggenhet reiser vanligvis ikke lokalbefolkningen her like ofte som europeere ofte gjør. De ser derfor på det å være vertsfamilie som en mulighet til å lære mer om andre kulturer. Vertsfamilien din kommer garantert til å sette pris på om du introduserer den til musikk og film fra Norge, byr på typisk norsk mat eller lærer den noen norske gloser.

Vertsfamiliestipend

båttur i New Zealand

Vårt vertsfamilier mottar vanligvis ingen kompensasjon for å ønske utvekslingsstudenter velkommen inn i deres hjem. De blir vertsfamilier fordi de synes det er spennende, morsomt og givende. Våre vertsfamilier på Select High School-programmet mottar imidlertid er vertsfamiliestipend. De er like nøye utvalgt som vertsfamiliene på vårt tradisjonelle high school-program, Classic High School.

Les mer om våre utvekslingsprogram i New Zealand.

Fakta: utveksling til New Zealand

natur i New Zealand utveksling

 • Alder: 14-18 år
 • Avreise: januar eller juli
 • Språkkrav: grunnleggende engelskkunnskaper
 • Engelsktest: nei 
 • Visum: ja
 • Områdevalg: ja, på Select High School
 • Soft Landing Camp: ja i Auckland
 • Skoledagen: vanligvis fra 8:45 til 15:10 
 • Fag: både obligatoriske fag og valgfag
 • Studieretning: studiespesialisering, idrettsfag
 • Reisemuligheter: utflukter arrangeres av skolen eller lokal kontaktperson mot tilleggsavgift
 • Program: flere muligheter
Søk om å reise på utveksling