Reis på utveksling til New Zealand

 

 

New Zealand-programmet er ikke tilgjengelig for booking for skoleåret 2022/23. Ta gjerne kontakt for informasjon om alternative reisemål.

Ta sjansen og reis på utveksling til det fascinerende landet New Zealand. New Zealand er et fortrollende land som ligger i Stillehavet, langt borte fra de fleste land i verden. Landet tilbyr god undervisning, vennlige mennesker og storslagen natur. Du kommer ikke til å angre på at du valgte New Zealand som din utvekslingsdestinasjon.

Som utvekslingsstudent i New Zealand får du muligheten til å oppleve mye av det landet har å by på. New Zealand er et relativt lite land, som gjør at det er mulig å besøke både kyst, ørkenområde og regnskog i løpet av en time. Dette er destinasjonen for deg som ønsker bo i et land der du kan stå på ski, gå tur i vakre fjell og nyte strandlivet i løpet av utvekslingsåret. Landet har alt. Du kan se frem mot et år fullt av spennende opplevelser i et av verdens vakreste land.

Søk om å reise på utveksling


Våre utvekslingsprogram

Vi tilbyr flere ulike utvekslingsprogram til New Zealand. Les mer om våre programmer i New Zealand.


Skolen i New Zealand

Utvekslingsstudent med skoleuniform i New Zealand

Som utvekslingsstudent i New Zealand får du et ekte innblikk i hverdagen til ungdommer på andre siden av verden. Skoleuniformer, morsomme aktiviteter og individuelle timeplaner er typiske elementer som skolen i New Zealand er kjent for.

Fag og skoleaktiviteter

På skolen i New Zealand må du ofte ta obligatoriske fag som matte, engelsk og gym, men du får også valget mellom flere valgfag. Dersom muligheten byr seg, anbefaler vi at du velger fag som ikke er vanlige i Norge. Dette kan for eksempel være Maori Language, Agriculture Studies eller Outdoor Education. 

Du får også mulighet til å delta i ulike typer sporter og aktiviteter. Mange skoler har egne skolelag som elevene kan melde seg inn i. Populære sporter i New Zealand er rugby, lacrosse, svømming, basketball, golf og hockey. Disse aktivitetene er ofte arrangert av lærere og foreldre etter skoletid. 

Skolene i New Zealand arrangerer mange arrangementer, samlinger og utflukter igjennom hele skoleåret. Ved å delta på disse blir du som utvekslingsstudent raskt en del av fellesskapet på skolen.

Terminer og ferier

Prøv rafting på utveksling i New Zealand

 

Skoleåret i New Zealand deles inn i fire terminer. Terminene starter vanligvis i januar, april, juli og oktober. Som utvekslingsstudent starter du i juli og avslutter året i april eller juli året etter. 

De fleste skolene har to uker ferie om våren, to uker i juli, to uker i september/oktober og rundt seks uker sommerferie fra desember til januar. Dette er en perfekt mulighet til å planlegge turer og utflukter sammen med venner og vertsfamilien din.

Søk om å reise på utveksling

Soft Landing Camp i Auckland

 

Vår Soft Landing Camp er den beste måten å starte et utvekslingsår på. Vi tilbyr to ulike camper i den vakre byen Auckland i New Zealand.

Campen i Auckland forbereder deg på hva som venter i New Zealand. Du blir kjent med andre Explorius-studenter som ser fram til nøyaktig det samme eventyret som deg, og lære mer om hverdagen i New Zealand. Dere utforsker selvsagt også Auckland gjennom sightseeing og morsomme utflukter.

 

Fritiden i New Zealand

fjell og klatring i New Zealand

Krystallklart vann, snøkledde fjell, spektakulære vulkaner og grønne landskap. Hvordan fritiden din ser ut, vil til en viss grad bestemmes av hvor i New Zealand du tilbringer utvekslingsåret. Stort sett vil du likevel ha mulighet til å gjøre de samme aktiviteten på Nord- og Sørøya – de to hovedøyene der alle vertsfamiliene bor.

Fritidsaktivitetene varierer noe på grunn av klima. Nordøya har et varmt klima, mens Sørøya har et noe mildere klima. Det som er fantastisk med New Zealand er at du kan stå på ski, surfe, snorkle og prøve mange andre morsomme utendørsaktiviteter uansett hvilken av disse to øyene du tilbringer utvekslingsåret på.

Sport og aktiviteter

Utvekslingstudent på ridning i New Zealand

 

Vi anbefaler at du er så aktiv som mulig i løpet av utvekslingsåret på New Zealand – både på skolen og på fritiden. Meld deg for eksempel inn i skolenes basketball-, volleyball-, eller svømmelag. Slik holder du deg aktiv og bli kjent med dine medelever. Grip muligheten og utforsk mer av New Zealand i helgene eller i skoleferien sammen med vertsfamilien og venner. Prøv å surfe, gå på tur i fjellet eller dra på telttur. En ting som er sikkert er at du kommer til å ha mye å utforske i løpet av utvekslingsåret i New Zealand. 

Søk om å reise på utveksling

Å bo sammen med en vertsfamilie i New Zealand

Utvekslingsstudenter på stranden med fjellene i bakgrunn

Ved å bo sammen med en vertsfamilie fra New Zealand får du oppleve livet som ekte “kiwi”. Ordet kiwi brukes til å beskrive lokalbefolkningen i New Zealand, og kommer fra de mange kiwifulglene som bor i landet.  Du får oppleve kulturen og familielivet på nært hold, og kommer snart til å føle deg som en del av familien.

Omtenksomme og nysgjerrige familier

båttur i New Zealand

Alle våre familier er ulike, og du kommer kanskje til å bo i en leilighet i byen, i et hus på landet, hos en familie med barn og dyr eller hos en enslig foreldre. Det alle familiene har til felles er at de er nøye utvalgt og ser frem imot å bli kjent med deg.

Med tanke på New Zealand lokasjon reiser vanligvis ikke lokalbefolkningen her like ofte som mange europeere gjør. De ser derfor på det å være vertsfamilie som en mulighet til å lære mer om andre kulturer. Vertsfamilien din kommer garantert til å sette pris på om du introduserer dem til norsk musikk, byr på matretter fra Norge eller lærer dem noen norske gloser.

Om våre vertsfamilier


Fakta: utveksling til New Zealand

Utvekslingsstudent på stranden i New Zealand med surfbrett

 • Alder: 14-18 år
 • Avreise: juli
 • Språkkrav: grunnleggende engelskkunnskaper
 • Engelsktest: nei 
 • Støtte fra Lånekassen: ja, i Vg2
 • Visum: ja
 • Områdevalg: ja, på Select High School
 • Soft Landing Camp: ja i Auckland
 • Skoledagen: vanligvis fra 8.45 til 15.10 
 • Fag: både obligatoriske fag og valgfag
 • Studieretning: studiespesialisering, idrettsfag
 • Reisemuligheter: utflukter arrangeres av skolen eller lokal kontaktperson mot tilleggsavgift
 • Program: Select High School og Boarding School

Søk om å reise på utveksling