Reis på utveksling til Réunion

Utekslingsstudent i vakkert landskap

Reis på utveksling til den franske øya Réunion. Dette er en paradisøy som ligger i Det indiske hav, øst for Madagaskar og sørvest for Mauritius.

Dette er den ultimate destinasjonen for deg som ønsker å nyte livet blant palmetrær og sandstrender, samtidig som lærer deg fransk flytende. Temperaturen her går sjeldent under 18°C og siden det er en øy er du aldri langt fra stranden.

Høres ganske perfekt ut, gjør det ikke?

Siden Réunion er en del av Frankrike vil du aldri føle deg langt fra Europa når det gjelder kultur og livsstil. Politikken, språket, skolesystemet og valutaen er lik Frankrike. Derimot finnes det flere elementer som avslører at du tilbringer utvekslingsåret på en paradisøy i Det indiske hav og ikke i Europa. Forbered deg på et spennende utvekslingsår med tropisk natur, vakre solnedganger og morsomme utendørsaktiviteter.

Søk om å reise på utveksling

Våre utvekslingsprogram

I Réunion tilbyr vi programmet Classic High School. Les mer om programmet.


Om skolen på Réunion

Tre utvekslingsstudenter på vulkanøya Réunion

Akkurat som i Frankrike går utvekslingsstudentene på Réunion i det som kalles “Le Lycée”. All undervisning vil være på fransk. Dette kan være litt utfordrende i starten, men lærerne og elevene er vant til utvekslingsstudenter og vil gi deg den støtten du trenger. Du vil lære flere nye ord for hver dag som går og vil raskt oppleve at språket blir bedre. 

Skoledagene starter tidlig og slutter relativt sent, men du vil ha flere pauser mellom undervisningen. Det er vanlig å gå hjem for å spise lunsj. Noen dager kan du ha korte dager, som betyr at skoledagen ender ved lunsjtiden. Det er også vanlig å ha halv skoledag på lørdager.

Fag og skoleaktiviteter

Du blir plassert i samme klassetrinn som du ville ha gått i Norge. De fleste utvekslingsstudenter velger språk og samfunnsfag, men det er også mulig å velge realfag. Disse linjene har vanligvis obligatoriske fag, men i noen tilfeller kan du også velge enkelte fag selv. Matte, fransk, historie, geografi og språk (engelsk, tysk eller spansk) er ofte obligatorisk. 

Skolene på Réunion tilbyr vanligvis ikke fritidsaktiviteter, men det finnes noen unntak. Det kan være lurt å spørre rådgiveren din om det finnes noen klubber på skolen som du kan melde deg inn i når du ankommer vertslandet. Hvis ikke vil vertsfamilien eller din lokale kontaktperson kunne hjelpe deg med å kontakte noen klubber i ditt nærområde.

Semestre og ferier

Norske Jenny i Réunion

Skoleåret på Réunion består av to semestre, og varer fra september til juli. Sommerferien er fra desember til januar. Det er vanlig med én til to uker ferie rundt All Saint’s Day, to uker ferie over jul og to uker ferie i februar. Disse ukene er perfekte for å planlegge turer og utflukter med dine venner og familie.


Soft Landing Camp i Saint-Denis

utveklsingelever på Réunion

Ditt utvekslingsår starter på Soft Landing Camp i Réunions hovedstad, Saint-Denis. Campen varer i ett døgn, hvor dere får en fin og behagelig introduksjon til livet på øya. Ved ankomst i Saint-Denis vil du bli møtt på flyplassen av camp-lederne. Sammen drar dere til hoteller hvor du deler rom med en eller flere andre utvekslingsstudenter.

På campen møter du andre utvekslingsstudenter som også ser frem mot et utvekslingsår på Réunion. Dere vil få nyttig informasjon om utvekslingsprogrammet, kulturen og skolesystemet. Vi benytter også muligheten til å se mer av den vakre hovedstaden til fots. Lunsj og middag er inkludert på campen.

Søk om å reise på utveksling

Fritiden på Réunion

 Utvekslingsstudent skuer utover grønne fjell i Réunion

Som utvekslingsstudent på Réunion kan du se frem til å nyte fritiden blant fantastisk vakker natur. Øya byr på hvite sandstrender, imponerende vulkaner, vakre vannfall og grønne skoger. Sammen med det behagelige klimaet gjør dette Réunion til det perfekte stedet for utendørsaktiviteter som snorkling, svømming og fjellturer. Omgivelsene er magiske og en sann drøm for deg som elsker naturen.

Hvis du interesserer deg for foto har du den perfekte muligheten til å ta utrolige bilder som du kan dele med venner og familie, eller kanskje til og med skape din egen portefølje.

En ekstraordinær hverdag

Utvekslingsstundent på lunch ved havet i Réunion

Fritiden på Réunion kommer garantert til å være ekstraordinær. Réunion er en liten øy, og du trenger derfor ikke vente til helgene for å nyte livet utendørs. Her er det rom for en tur på stranden etter skoletid.

Se for deg en vanlig ukedag hvor du tilbringer noen timer på skolen, går hjem og bytter klær, drar på stranden for å snorkle eller stå på stand up paddle board før det er tid for middag hjemme og du gjør det klar for neste skoledag. En slik hverdag er mulig på Réunion.

Søk om å reise på utveksling 


Å bo med en vertsfamilie på Réunion

Utvekslingsstudenter i solnedgang i Réunion

Ved å bo hos en lokal vertsfamilie, får du et nært innblikk i en interessant og unik kultur som du kun finner på denne øya. Kulturen er en blanding av europeisk, afrikansk, indisk og insulære tradisjoner. Du kommer blant annet til å merke denne blandingen gjennom maten, det kreolske språket og musikken. Alle våre vertsfamilier snakker fransk, men noen snakker også kreolsk.

Omsorgsfulle og nysgjerrige vertsfamilier

Våre vertsfamilier bor på hele øya. Noen bor i sjarmerende landsbygder, andre i byer med nærhet til restauranter og butikker og noen ved havet. Uansett kommer du ikke til å ha en spesielt lang vei til noe.

Familiene kommer i alle former og størrelser, men det alle har til felles er at de ser frem til å ønske våre studenter velkommen. Siden Réunion er en øy som ligger i Det indiske hav har de fleste innbyggerne reist lite. De ser på dette som en mulighet til å lære mer om andre kulturer. Familien kommer til å sette stor pris på om du introduserer dem til musikk og mat fra ditt land. Hvorfor ikke ha med deg en liten gave fra Norge til vertsfamilien?

Om våre vertsfamilier


Fakta: utveksling på Réunion

Havet i Réunion

Alder: 14–18 år
Avreise: august/september
Språkkrav: ingen, men grunnleggende fransk anbefales
Visum: nei
•  Støtte fra Lånekassen: ja, i Vg2
Områdevalg: nei
Soft Landing Camp: ja, i Saint-Denis
Skoledagen: vanligvis fra 7.30 til 17.30 med noen halve dager
Fag: både obligatoriske fag og valgfag
Program: Classic High School


Søk om å reise på utveksling