Reis på utveksling til Sør-Afrika

Utveksling i Sør-Afrika

Med Explorius får du sjansen til å reise på utveksling til vakre Sør-Afrika. Dette er en unik mulighet til å oppleve noe utenom det vanlige. Landet byr på en rik kultur og historie, vennlige mennesker og behagelige temperaturer året rundt. Som utvekslingsstudent i Sør-Afrika vil du gå på skole med både lokale og internasjonale elever. Du vil få en ekte multikulturell opplevelse og du vil møte mennesker fra hele verden. 

Skolene vi tilbyr i Sør-Afrika er trendy og moderne. De har alt du trenger for å få et vellykket utvekslingsår. Kom nærmere den sør-afrikanske kulturen som utvekslingsstudent i et av Afrikas vakreste og mest velstående land. 

Vårt program – Academic Choice

I Sør-Afrika tilbyr vi vårt Academic Choice-program. Med dette programmet kan du velge hvilken skole du ønsker å gå på, i et bestemt område i landet. Les mer om Academic Choice i Sør-Afrika og meld din interesse i dag. 

 

Videregående skole i Cape Town

Som elev på en videregående skole i Cape Town vil du ha på deg en tradisjonell skoleuniform. Elevene i Sør-Afrika er ambisiøse og de jobber hardt for å få gode karakterer. Det sør-afrikanske skoleåret starter i januar og ender i desember. Som utvekslingsstudent kan du velge mellom å starte i januar eller juli. 

Når du går på skole i Cape Town forventes det at du gjør leksene dine og deltar i timene på like linje som de lokale elevene. Skoledagen starter vanligvis rundt 7:30 og varer frem til 15:00. Det er obligatorisk med engelsk, afrikaans eller isiXhosa på de fleste skoler. Du kommer også til å ha matematikk og livsorientering. Det snakkes engelsk i alle fagene du kommer til å ha på skolen. 

I tillegg til de obligatoriske fagene, vil du vanligvis også kunne velge valgfag. Du kan velge mellom alt fra IT, til musikk og historie. Hvilke valgfag du kan velge mellom varierer fra skole til skole, og når på skoleåret du ankommer. Skolene har ofte tentamener i juni og eksamener i desember, i tillegg til mindre prøver i september. 

Fortell oss hvilke fag du trenger eller hvilken sport du ønsker å spille i løpet av ditt utvekslingsår. Vi gjør vårt beste for å skreddersy det perfekte utvekslingsåret for deg. 


Bestill en high school-katalog

Fritiden i Sør-Afrika

Ville dyr og fantastisk natur kombinert med moderne storbyer er noe av det som gjør Sør-Afrika til et fascinerende land fullt av kontraster. Det er lett å la seg begeistre av Sør-Afrikas kultur og skjønnhet, selv etter flere måneder i landet. 

Som utvekslingsstudent i Sør-Afrika vil du få muligheten til å delta på mange ulike aktiviteter. Vennlige og hjelpsomme sør-afrikanere vil ønske deg velkommen til sitt hjem. Du vil sannsynligvis bli invitert til flere "braais" i løpet av utvekslingsåret ditt. En braais er en typisk sør-afrikansk grillfest hvor familier og venner samler seg rundt mat forberedt over åpen ild. Dette er en fantastisk, sosial sammenkomst du helt sikkert kommer til å sette pris på. 

Rugby, cricket og fotball er de tre største nasjonale sportene i Sør-Afrika. Alle disse sportene har en stor innflytelse på samfunnet. Hvis du er en sportsfan, kommer du helt sikkert til å trives i Sør-Afrika. Om du ikke er med på et lag, vil det å heie på det lokale laget være en god måte å tilbringe ettermiddagen på. Du vil lære om kulturen, og vil snart føle deg som en del av samfunnet. 

Livet i Cape Town

Se for deg en hverdag hvor du kan slappe av på en av de vakre Camp's Bay strendene eller besøke den verdenskjente Victoria & Alfreds Waterfont. Cape Town området tilbyr morsomme arrangementer året rundt. Det er den perfekte byen for utvekslingsstudenter. Prisene er lave sammenlignet med de fleste europeiske land, som betyr at du vil få muligheten til å nyte fritiden til det fulleste. Du kan dra på kino, prøve kitesurfing eller hvorfor ikke gå en tur i den nasjonale botaniske hagen Kirstenbosch

Hvis du liker eventyr er Cape Town en sikker plass for deg. Å se den fantastiske byen ovenfra er en opplevelse du ikke kommer til å glemme. Du kan for eksempel gå opp de karismatiske fjellene Table MountainLion's Head og Devil's Peak for å nyte den flotte utsikten over byen. 

Omtrent 12 km utenfor Cape Town finner du Robben Island. Robben Island var en plass der fanger, ofte politiske, satt i fengsel. Den tidligere sør-afrikanske presidenten, Nelson Mandela, ble fengslet her i 18 år. Robben Island er absolutt verdt et besøk i løpet av ditt utvekslingsår i Cape Town. Du vil lære mye om den sør-afrikanske historien i løpet av tiden i Sør-AfrikaEn guidet tur i fengselet, som i dag er et museum, er perfekt for å få et innblikk i en viktig del av landets historie. 

Ditt utvekslingsår i Cape Town vil være fullt av kontraster. Du vil oppleve fargerike hus i Bo Kaap, store villaer i Clifton og fattige townships, ikke langt ifra hverandre. Til tross for landets begivenhetsrike og tragiske historie, ser fremtiden i Sør-Afrika lys ut. Opplev et blomstrende land med fantastisk natur og imøtekommende mennesker som utvekslingsstudent i Cape Town. 

 

 Søk om å reise på utveksling

 

Bo med en vertsfamilie i Sør-Afrika

Alle våre vertsfamilier er nøye utvalgt, og familiene i Sør-Afrika er intet unntak. Familiene er nøye forberedt på å ha en utvekslingsstudent boende hjemme hos seg, og de gleder seg til å vise deg den sør-afrikanske hverdagen. Alle familier er ulike og vertsfamilien din kan være en familie med barn, en enslig vertsmor eller vertsfar, eller et par uten barn. Alle familiene snakker engelsk, og noen kan også snakke afrikaans. Dette gir deg en perfekt mulighet til å lære to språk i løpet av utvekslingsåret. 

I en sør-afrikansk familie kommer du ikke til å bli behandlet som en gjest, men som et familiemedlem. Det mange familier har til felles et at familiesammenkomster er en stor del av hverdagen. Dette gjør Sør-Afrika til et perfekt land for deg som er sosial og liker å møte mennesker i ulike aldersgrupper. Venner og familie samles ofte rundt et bål, på stranden eller på restaurant. Det er enkelt å venne seg til den sør-afrikanske livsstilen, og Sør-Afrika vil snart føles som ditt nye hjem. 

I det sør-afrikanske hjemmet er det vanlig at begge foreldrene jobber, og familien samler seg vanligvis rundt middagsbordet på ettermiddagen. Du vil få muligheten til å smake på mange nye og spennende retter. Hvorfor ikke også servere vertsfamilien en av dine favorittretter fra Norge? Vertsfamilien kommer til å forvente at du hjelper til med husarbeid som matlaging og vasking i løpet av utvekslingsåret i Sør-Afrika. 

   Søk om å reise på utveksling


Fakta: Utveksling i Sør-Afrika

  • Alder: 15–17 år
  • Avreise: juli eller januar
  • Språkkrav: grunnleggende engelskkunnskaper
  • Visum: ja
  • Område: Cape Town 
  • Soft Landing Camp: nei
  • Skoledagen: vanligvis fra 7:30 til 14:00 eller 15:00
  • Fag: både obligatoriske fag og valgfag
  • Reisemuligheter: turer organisert av skolen eller din lokale kontaktperson mot ekstra kostnad
  • Program: Academic Choice