Utveksling på videregående i Sør-Afrika

Utveksling i Sør-Afrika

Med Explorius får du sjansen til å reise på utveksling til vakre Sør-Afrika. Dette er en unik mulighet til å oppleve noe utenom det vanlige. Landet byr på en rik kultur og historie, vennlige mennesker og behagelige temperaturer året rundt. Som utvekslingsstudent i Sør-Afrika vil du gå på skole med både lokale og internasjonale elever. Du vil få en ekte multikulturell opplevelse og du vil møte mennesker fra hele verden. 

Skolene vi tilbyr i Sør-Afrika er trendy og moderne. De har alt du trenger for å få et vellykket utvekslingsår. Kom nærmere den sør-afrikanske kulturen som utvekslingsstudent i et av Afrikas vakreste og mest velstående land. 

Vårt program – Academic Choice

I Sør-Afrika tilbyr vi vårt Academic Choice-program. Med dette programmet kan du velge hvilken skole du ønsker å gå på, i et bestemt område i landet. Les mer om Academic Choice i Sør-Afrika og meld din interesse i dag. 

Fritiden i Sør-Afrika

Ville dyr og fantastisk natur kombinert med moderne storbyer er noe av det som gjør Sør-Afrika til et fascinerende land fullt av kontraster. Det er lett å la seg begeistre av Sør-Afrikas kultur og skjønnhet, selv etter flere måneder i landet. 

Som utvekslingsstudent i Sør-Afrika vil du få muligheten til å delta på mange ulike aktiviteter. Vennlige og hjelpsomme sør-afrikanere vil ønske deg velkommen til sitt hjem. Du vil sannsynligvis bli invitert til flere "braais" i løpet av utvekslingsåret ditt. En braais er en typisk sør-afrikansk grillfest hvor familier og venner samler seg rundt mat forberedt over åpen ild. Dette er en fantastisk, sosial sammenkomst du helt sikkert kommer til å sette pris på. 

Rugby, cricket og fotball er de tre største nasjonale sportene i Sør-Afrika. Alle disse sportene har en stor innflytelse på samfunnet. Hvis du er en sportsfan, kommer du helt sikkert til å trives i Sør-Afrika. Om du ikke er med på et lag, vil det å heie på det lokale laget være en god måte å tilbringe ettermiddagen på. Du vil lære om kulturen, og vil snart føle deg som en del av samfunnet. 

Bo med en vertsfamilie i Sør-Afrika

Alle våre vertsfamilier er nøye utvalgt, og familiene i Sør-Afrika er intet unntak. Familiene er nøye forberedt på å ha en utvekslingsstudent boende hjemme hos seg, og de gleder seg til å vise deg den sør-afrikanske hverdagen. Alle familier er ulike og vertsfamilien din kan være en familie med barn, en enslig vertsmor eller vertsfar, eller et par uten barn. Alle familiene snakker engelsk, og noen kan også snakke afrikaans. Dette gir deg en perfekt mulighet til å lære to språk i løpet av utvekslingsåret. 

I en sør-afrikansk familie kommer du ikke til å bli behandlet som en gjest, men som et familiemedlem. Det mange familier har til felles et at familiesammenkomster er en stor del av hverdagen. Dette gjør Sør-Afrika til et perfekt land for deg som er sosial og liker å møte mennesker i ulike aldersgrupper. Venner og familie samles ofte rundt et bål, på stranden eller på restaurant. Det er enkelt å venne seg til den sør-afrikanske livsstilen, og Sør-Afrika vil snart føles som ditt nye hjem. 

I det sør-afrikanske hjemmet er det vanlig at begge foreldrene jobber, og familien samler seg vanligvis rundt middagsbordet på ettermiddagen. Du vil få muligheten til å smake på mange nye og spennende retter. Hvorfor ikke også servere vertsfamilien en av dine favorittretter fra Norge? Vertsfamilien kommer til å forvente at du hjelper til med husarbeid som matlaging og vasking i løpet av utvekslingsåret i Sør-Afrika. 

 

  Meld din interesse for utveksling


Fakta: Utveksling i Sør-Afrika

  • Alder: 15–17 år
  • Avreise: juli eller januar
  • Språkkrav: grunnleggende engelskkunnskaper
  • Visum: ja
  • Område: Cape Town 
  • Soft Landing Camp: nei
  • Skoledagen: vanligvis fra 7:30 til 14:00 eller 15:00
  • Fag: både obligatoriske fag og valgfag
  • Reisemuligheter: turer organisert av skolen eller din lokale kontaktperson mot ekstra kostnad
  • Program: Academic Choice
Close
Takk for din interesse i Explorius Norge. Explorius Norge er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"