Reis på utveksling til Spania

Spania Classic er nå fullt for høst 2022. Les mer om vårt Early Bird-tilbud for å sikre deg din plass i Spania for 2023/2024!

Reis på utveksling til vakre Spania. Spania er et fargerikt land som tilbyr alt du trenger for et vellykket år i utlandet. Den rike kulturen, vakre naturen, det behagelige klimaet og den avslappede livsstilen lokker utvekslingsstudenter fra hele verden til Spania. Fra lange stender, til imponerende fjellkjeder og middelalderbyer – du vil raskt oppdage at Spania har alt.

Med over 400 millioner spansktalende, er språket et av verdens største. Å reise på utveksling til Spania vil åpne mange dører, både når det gjelder fremtidige karrieremuligheter, men også for å komme i kontakt med nye mennesker. Få den beste starten med vår Soft Landing Camp, og se frem til et utvekslingsår fullt av solskinn og spennende aktiviteter med nye venner.

Avtal intervju for utveksling


Våre utvekslingsprogram

Vi tilbyr flere ulike utvekslingsprogram i Spania. Les mer om våre programmer i Spania.


Velg hvor i Spania du skal reise på utveksling

Solskinn, strender, storbyer, eller kanskje en kombinasjon av alle tre? Med Explorius kan velge hvor i Spania du skal tilbringe utvekslingsåret. Sjekk ut våre områdevalg og sikre deg en plass i din favorittby i dag.

Se våre områdevalg

Om skolen i Spania

Soft Landing Camp i Spania

Som utvekslingsstudent i Spania vil du gå på skole sammen med spanske ungdommer. Videregående i Spania kalles “Bachillerato” og går over to år. De fleste utvekslingsstudentene plasseres i det første året.

Fag og skoleaktiviteter

Du kan vanligvis velge mellom tre ulike programmer på skolen i Spania; sience, social sience og humanities. Spansk, engelsk, spansk litteratur, gym og filosofi er obligatoriske fag på de fleste skoler. Du kan vanligvis velge et eller to valgfag, avhengig av hvilket program du går.

Skolene i Spania tilbyr vanligvis ikke aktiviteter etter skoletid, men noen skoler har fotball- og basketballag. De fleste utvekslingsstudentene velger å delta i en aktivitet på fritiden. Vi anbefaler at du kontakter en lokal klubb når du ankommer Spania.

Terminer og ferier

Skoleåret i Spania deles inn i tre terminer, og varer fra september fra juni. Elevene har sommer-, jule- og påskeferie. 

Feriene er perfekte for å tilbringe tid sammen med familie og venner, og til å se mer av Spania gjennom de ulike utfluktene som arrangeres.

Søk på utveksling til Spania

Soft Landing Camp i Barcelona

Uansett hvilke av våre utvekslingsprogram i Spania du velger, vil året starte med Soft Landing Camp i Barcelona.* I løpet av fire dager vil du se mye av det den populære storbyen har å by på, samtidig som du vil forberede deg på året i Spania. Sammen med andre utvekslingsstudenter fra både Norge og resten av verden, vil du få den beste starten på utvekslingsåret.

Under finner du et eksempel på hvordan dagene i Barcelona kan se ut.

Dagene i Barcelona

Utvekslingsstudenter fotballtur i Spania

Dag 1: Ankomst og innsjekk. Informasjonsmøte etterfulgt av en utflukt til stranden. Ta med deg badetøy!

Dag 2: Dagen starter med “Adapt to Spain” workshop. Etter møtet drar vi på sightseeing med Hop On Hop Off buss. Vi ser blant annet Sagrada Familia, Park Güell og Plaça Catalunya. Det blir tid til shopping og ekstra sightseeing etter bussturen.

Dag 3: Møte om programregler og generelle tips om morgenen. Videre drar vi på Hop On Hop Off sightseeing igjen, der vi ser Arc de Triomf, Park Ciutadella og Plaça Espanya. Vi besøker også Camp Nou som er Barcelonas fotballstadium. På ettermiddagen vil vi få valget mellom å besøke Casa Batlló, innsiden av Sagrada Familia eller dra en tur på stranden.

Dag 4:
Vi tilbringer hele dagen i fornøyelsesparken Port Aventura.

Dag 5: Avreise. La utvekslingsåret starte!

Du vil bli møtt på flyplassen av våre camp-ledere ved ankomst. Vi drar sammen til hotellet eller hostellet, hvor du vil dele rom sammen med andre Explorius-studenter. Frokost er inkludert på campen.

*Gjelder ikke dersom du starter utvekslingsåret i januar.


Språkkurs og Soft Landing Camp i Madrid

 

For at du skal få den beste forberedelsen på utvekslingsåret, tilbyr vi et språkkurs i Madrid før skolestart. Dersom du velger å delta på språkkurset, vil du også delta på Soft Landing Camp i Madrid i stedet for Barcelona. Les mer om språkkurset i Madrid.

Søk om å reise på utveksling

Fritiden i Spania

Utvekslingsstudenter i Spania

Din fritid i Spania avhenger selvfølgelig av dine interesser, men også hvor i landet du skal tilbringe utvekslingsåret. Kanskje bor du i nærheten av lange sandstrender, i en travel by, eller blant vakre landlige omgivelser. Alle utvekslingsår er ulike, og du kan være sikker på å få et unikt innblikk i den spanske kulturen i løpet av tiden her.

Sport og aktiviteter

Utvekslingsstudenter surfer i Spania

Spanias behagelige klima skaper gode muligheter for å holde seg aktiv. Du kan reise på utflukter og drive med morsomme utendørsaktiviteter som surfing og fjellturer, avhengig av hvor i Spania du tilbringer utvekslingsåret.

Ved å holde deg aktiv utendørs vil du se mye av landet i løpet av tiden du er her. Dersom du ønsker å spille sporter som fotball, basketball eller håndball anbefaler vi at du tar kontakt med en lokal idrettsforening så snart du ankommer Spania dersom skolen din ikke tilbyr disse aktivitetene.

Vi anbefaler også at du deltar i vertsfamiliens aktiviteter på ettermiddagene og i helgene. Kanskje bruker de fritiden på sportsarrangementer, sammen med familie og venner eller ute i naturen. Uansett er det viktig å være åpen og nysgjerrig, slik at du får mest mulig ut av utvekslingsåret i Spania.

Bestill vår katalog

Å bo med en spansk vertsfamilie

Hverdagen med vertsfamilien i Spania

Ved å bo sammen med en spansk vertsfamilie vil du få et ekte innblikk i den spanske kulturen. På denne måten vil du lære mer om hverdagslivet i Spania, samtidig som du raskt vil forbedre dine språkferdigheter. Før du vet ordet av det vil du kunne delta i diskusjoner over middagsbordet og bli en del av lokalsamfunnet.

Spanske helligdager og mat

Som del av en spansk familie, vil du oppleve helligdager som Día de Reyes og El Día de Todos los Santos, som er karakteristiske helligdager i Spanias ulike regioner. Du kommer til å nyte typiske spanske retter som croquettes, tortilla española og gazpacho soup. Spania er verdenskjent for sin matkultur. Om du elsker mat kommer du ikke til å angre på at du valgte å reise på utveksling til Spania.

Du kommer til å oppleve mye morsomt og spennende i løpet av året i Spania, men ikke glem at vertsfamilien også ønsker å høre om hvor du kommer fra. Fortell dem om Norge og introduser dem gjerne til norsk film og musikk. Inviter familien på middag og server dem typiske norske middagsretter. De kommer til å sette stor pris på å lære mer om hvor du kommer fra, akkurat som at du lærer med om deres kultur.

Om våre vertsfamilier 


Fakta: utveksling til Spania

• Alder: 14–18 år
Avreise: august/september
Språkkrav: ingen
Visum: nei
Støtte fra Lånekassen: ja, i Vg2
Områdevalg: ja
Soft Landing Camp: ja, i Barcelona (Madrid for deg som deltar på språkkurs)
Skoledagen: vanligvis fra 8.30 til 14.30
Reiser: Tur til San Sebastián og Portugal (surfecamp) arrangeres mot ekstrakostnad
Fag: Både obligatoriske og valgfag
Studieretning: studiespesialisering
Programmer: flere valg

Søk om å reise på utveksling