Områdeønske i Spania

utsikt over Madrid

Vet du hvor i Spania du ønsker å bo under utvekslingen din? Som Explorius' utvekslingsstudent kan du komme med områdeønske i Spania. Områdene du kan velge mellom er: Madrid, Alicante, Valencia, Granada og Cadíz og Sevilla. 

Viktig informasjon 
Områdeønske koster kr 6 000,– for et skoleår for alle områder, bortsett fra Sevilla, hvor områdeønske kr 9 000,– for et skoleår. Du betaler kun for områdeønske dersom du får ønsket ditt oppfylt.

Hvorfor velge område?
Hvis du ønsker å bo i en storby istedenfor å bo i en liten by, er dette det riktige valget for deg! Du bor i en vertsfamilie i nærheten av skolen din og din lokale kontaktperson bor i samme by som deg.

Hvilket område skal jeg velge?
Nedenfor vil du finne en kort beskrivelse av hva de ulike områdene tilbyr. Velg det du tror passer best for deg!

Sevilla
Sevilla, hovedstaden i Andalucia, er den fjerde største byen i Spania og har et innbyggertall på 700 000 mennesker. Klimaet tilbyr en gjennomsnittlig sommertemperatur på 26ºC og en vintertemperatur på ca. 12ºC. Sevilla er en dynamisk by med mye liv og mange tradisjoner. Det er en morsom by med mange unge mennesker. Du blir mest sannsynlig plassert i utkanten av Tomares, som ligger 4 km fra Sevilla og ikke langt unna de fantastiske strendene i Huelva. Området har god bussforbindelse til sentrum av Sevilla.

Valencia

Regionen Valencia er den spanske gaten til Middelhavet. Det åpne havet og fjellområdene rundt gjør kysten rundt Valencia til en unik opplevelse. Byen Valencia er hovedstaden i regionen Valencia og har 807 000 innbyggere, noe som gjør byen til den tredje største byen i Spania. Valencia har et mildt middelhavsklima. Årlig gjennomsnittstemperatur er 17ºC, med varme sommere og veldig milde vintre, sjelden under 10º. Du kommer til å bo i utkanten av byen, men med gode offentlige transportmuligheter inn til sentrum.

Madrid
Verdensbyen og turistbyen Madrid er den største byen i Spania med 6 millioner innbyggere. Denne multikulturelle byen er kjent for sine shoppingmuligheter, restauranter og museum. Det er alltid noe å gjøre i Madrid! Vintrene er kalde, med temperaturer nærmere null grader celsius, mens somrene er varme, med temperaturer opp mot 30ºC. Du vil enten bo midt i byen eller i områdene rundt. Du vil reise med offentlig transport til skolen.

Alicante
Alicante er en av de mest kjente byene langs Costa Blanca. Byen har 300 000 innbyggere og holder en ekte spansk stil langs Middelhavet. Lange sandstrender, uendelige opplevelser og hendelser – både moderne og tradisjonell levemåte – gjør Alicante til en helt spesiell by. Klimaet er veldig behagelig, med en årlig gjennomsnittstemperatur på 18ºC. Vinteren er mild og sommeren er veldig varm. Du kommer til å bo enten i byen, eller i nærliggende områder og småbyer. Du kommer til å reise med offentlig transport til skolen.

Cadiz
Spanias fineste strender ligger her! Livet i Cádiz er stille, men med en livlig atmosfære. Menneskene er vennlige og åpne, og de er kjent over hele Spania for deres gode humoristiske sans. Alle er velkommen og kan nyte de forskjellige alternativene som tilbys. Studentene vil bo i byen, med gangavstand til skolen, shopping, strender osv. Følgende idretter kan bli praktisert i byen Cádiz (i private klubber): surfing, vannsport, fotball, basketball, håndball, rugby, tennis og hockey. I nærheten ligger byen Chiclana hvor du vil finne golf fasiliteter.


Granada
Granada ligger i det Sørlige Spania, i enden av Sierra Nevada fjellene. Byen er en av verdens mest spennende byer hva angår historie, kultur, kunst og arkitektur! Den er først og fremst kjent for slottet Alhambra, fra da maurene styrte denne delen av Spania.

Close
Takk for din interesse i Explorius Norge. Explorius Norge er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"