Reis på utveksling til USAUtveksling til USA fra høsten 2020? 

Du som er tidlig ute får utvekslingsåret til markedets beste pris! Søk innen 31. august for å ta del i vårt Early Bird-tilbudSom utvekslingsstudent i US
A går du på high school sammen med amerikanske ungdommer. Du får oppleve ekte high school spirit, og kan glede deg til homecoming, amerikansk fotball, cheerleading og ikke minst prom!

USA har vært den mest populære destinasjonen blant utvekslingsstudenter i mange år, og det er lett å forstå hvorfor. USA er et land fullt av muligheter. De 50 statene byr på et bredt utvalg av aktiviteter, opplevelser og attraksjoner. Du finner også store forskjeller når det kommer til mennesker, klima og natur. For eksempel er en hverdag med solskinn og strandliv i California helt ulik en hverdag med snø og skianlegg i Colorado. 

Med Explorius kan du velge hvordan din amerikanske hverdag skal se ut. Fortell oss dine ønsker, så hjelper vi deg med å planlegge det perfekte utvekslingsåret for deg. Uansett hva du foretrekker, kan vi garantere en opplevelse for livet!

Les mer i katalogen vår


Våre utvekslingsprogram

Vi tilbyr flere ulike utvekslingsprogram i USA. Les mer om de ulike programmene for å finne ut hvilket som passer deg best. 
 

Velg hvor i USA du skal tilbringe utvekslingsåret 

Ditt utvekslingsår – ditt valg! Å gå på high school i USA er en mulighet du bare får en gang i livet. Vi gjør vårt beste for at ditt utvekslingsår skal bli nettopp det du drømmer om. Derfor tilbyr vi et bredt utvalg områdevalg. Dette er perfekt for deg som ser for deg å bo i en bestemt by, stat eller region i USA.

Se våre områdevalgOm high school i USA

Gul skolebuss high school

Uansett hvor i USA du tilbringer utvekslingsåret, kommer du helt sikkert til å oppleve den kjente high school-spiriten som du har sett på film og i serier. Homecoming, Halloween og prom skjer nemlig ikke bare på film. Det finnes mange spennende aktiviteter du kan være med på som elev på amerikansk high school.

Som utvekslingsstudent kommer du til å være junior eller senior. I hvilket trinn du blir plassert avhenger av når på året de er født, karakterer og skolens egne regler. Som senior vil du få mulighet til å delta på graduation i slutten av året. Tenk deg å avslutte utvekslingsåret kledd i "graduation gown", få diplom, ta bilder og feire sammen med dine klassekamerater. Kan du se for deg en bedre måte å avslutte utvekslingsåret på?

Fag og individuelle timeplaner

Explorius-USA-sport

På skolen i USA kan du velge blant et bredt utvalg av fag. Utover de obligatoriske fagene matematikk, engelsk og amerikansk historie anbefaler vi at du velger noen fag som ikke er vanlige i Norge. Hva med amerikansk litteratur og public speaking for eksempel? Flere skoler i USA tilbyr også fag for deg som går andre linjer enn studiespesialisering. Sammen med rådgiveren på skolen din, får du muligheten til å sette sammen den perfekte timeplanen for deg.

Timene på amerikanske skoler varer vanligvis i en time, med en pause på fem minutter mellom timene. Alle elevene har egne timeplaner tilpasset sine mål og interesser, og du har derfor ikke undervisning med de samme elevene hele dagen. Dette kan kanskje føles litt overveldende ut i starten, men etter hvert vil du sette pris på å få møte mange ulike elever på skolen din. 

Utvikle dine sosiale ferdigheter

Du vil legge merke til at amerikanere liker å jobbe i grupper og forberede morsomme og spennende presentasjoner sammen. Mange tidligere utvekslingsstudenter forteller at dette har hjulpet dem med deres retoriske og sosiale ferdigheter. Du kommer til å føle deg mer komfortable med å snakke fremfor andre, og ta kontakt med nye mennesker etter tiden som utvekslingsstudent i USA.

Et stort fokus på aktiviteter etter skoletid

Skolene i USA har generelt sett er stort fokus på sporter og fritidsaktiviteter. Både vi i Explorius og våre tidligere utvekslingsstudenter anbefaler sterkt at du engasjerer deg i en sport eller deltar i en fritidsklubb i løpet av utvekslingsåret ditt i USA. Dette er en flott mulighet til å treffe nye venner og bli en del av high school-livet. 

Gå på såkalte "try-outs" for flere ulike sporter som cheerleading, basketball, amerikansk fotball og friidrett så fort du ankommer landet hvis du får mulighet til det. Du kommer ikke til å angre! Dette er en fantastisk mulighet til å bli en del av skolemiljøet og oppleve alt det morsomme amerikanske high schools er kjente for. 


Soft Landing Camp i New York

 

Uansett hvilket av våre utvekslingsprogrammer du velger, starter utvekslingsåret i USA med Soft Landing Camp i New York*. I løpet av fire dager får du oppleve det beste New York City har å tilby, samtidig som du forbereder deg på ditt nye liv i USA. Sammen med utvekslingsstudenter fra både Norge og andre land, får du den beste starten på utvekslingsåret. 

Under finner du et eksempel på hvordan dagene i New York kan se ut.

Dagene i New YorkDag 1:
Ankomst og introduksjon

Dag 2:
Workshop om å tilpasse seg USA og sightseeing i Upper Manhattan, inkludert lunsj i Central Park. Se Rockefeller Center, Fifth Avenue, Times Square og Madison Square Garden.

Dag 3: 
Workshop om amerikansk kultur og sightseeing i Lower Manhattan. Se 9/11 Memorial, Frihetsgudinnen, Wall Street, Chinatown og Little Italy.

Dag 4:
Avreisemøte og dag på stranden. Tilbring dagen i Seaside Heights, en av de mest populære strendene i New Jersey.

Dag 5:
Avreise. Utvekslingsåret starter!

Ved ankomst i New York blir dere møtt på flyplassen av våre camp-ledere. Dere kjører sammen til hotellet hvor du deler rom med andre Explorius-studenter

*Soft Landing Camp er ikke inkludert dersom du starter utvekslingsåret i januar.


Hawaii Reunion – utforsk Hawaii

Explorius-USA-Hawaii

Grip muligheten til å treffe vennene dine fra Soft Landing Camp på vår Hawaii Reunion. Krystallklart vann, palmetrær og solskinn venter på deg. Les mer om Hawaii Reunion.

 Delta på informasjonsmøte

 

Fritiden i USA

 
Storslagen natur, travle byer, sjarmerende småbyer eller vakre strender. Fritiden i USA avhenger av hvor i landet du tilbringer utvekslingsåret. Felles for nesten alle våre utvekslingsstudenter er at store deler av fritiden tilbringes på skolen. Skolene i USA oppfordrer elevene til å kombinere skolearbeid med sport og andre aktiviteter. En typisk amerikansk high school tilbyr derfor elevene et stort utvalg fritidsklubber og aktiviteter.

Et stort utvalg aktiviteter 

idrett utvekslingsstudenter

Hvis du velger å reise på utveksling til USA er det gode muligheter for å drive med din favorittsport eller hobby på fritiden. Du får også mulighet til å prøve noe helt nytt. Hvorfor ikke bli med i skolens debattlag eller spørre om å få skrive for skoleavisen? På denne måten blir du raskt kjent med dine nye klassekamerater.  

Vi anbefaler også at du blir med vertsfamilien din på deres familieaktiviteter etter skoletid og i helgene. Vertsfamilien din går kanskje i kirken, ser på fotballkamper eller liker å tilbringe tid ute i naturen. Uansett vil åpenhet og nysgjerrighet berike din ditt opphold i USA.

Søk om å reise på utveksling

Bo med en amerikansk vertsfamilie

Explroius-USA-host-family

Amerikanere har en lang tradisjon for å ta imot utvekslingsstudenter. Familiene gleder seg til å ønske utvekslingsstudenter velkommen og gi dem et uforglemmelig år i USA.

Som medlem av en vertsfamilie vil du oppdage hva det betyr å leve som en ekte amerikaner. Vertsfamilien din vil introdusere deg til den amerikanske kulturen, og du vil få et nært innblikk i landets kultur. Du får også en fantastisk mulighet til å praktisere språket, oppleve hverdagslivet i landet og ikke minst skape et nært bånd med en omsorgsfull amerikansk familie som du kan holde kontakt med og besøke i fremtiden.

Amerikanske helligdager

I tillegg til å vise deg hverdagslivet i USA, vil vertsfamilien din også introdusere deg til typiske amerikanske høytider som Halloween og Thanksgiving. Du kommer til å oppleve en ekte amerikansk jul med dekorerte hus, julestrømper, julemusikk og mye god mat. Høytidene er perfekte for å møte familiens slektninger, og kanskje får du også muligheten til å besøke noen andre stater.

Amerikanerne elsker å feire, og de gjør ingenting halvveis. Uansett om det er helligdager, bursdager eller andre spesielle anledninger så planlegger de alltid noe ekstraordinært.

Familier i hele USA

Våre vertsfamilier bor i hele USA og de er alle ulike. Din familie kan ha barn og dyr, det kan være et eldre par, eller den kan være en enslig foreldre. Det alle familiene har til felles er en lidenskap for kulturell utveksling og ungdom. De gjør sitt beste for at du skal få et flott år i deres hjem og land. 

Om våre vertsfamilier

Fakta: utveksling i USA

hugging exchange students in front of the american flag

 • Alder: 15–18 år
 • Avreise: juli, august, september eller januar
 • Språkkrav: karakter tre eller høyere
 • Støtte fra Lånekassen: ja, i Vg2
 • Engelsktest: ja, som del av søknaden
 • Visum: ja
 • Områdeønske: ja
 • Soft Landing Camp: ja, i New York
 • Skoledagen: vanligvis fra 7.30 til 14.30
 • Fag: både obligatoriske fag og valgfag
 • Studieretning: studiespesialisering, idrett, medier og kommunikasjon, musikk, dans og drama
 • Program: flere valg

 Søk om å reise på utveksling