Reis på utveksling til USA

Som utvekslingsstudent i USA går du på high school, og får muligheten til å oppleve ekte high school spirit, som de amerikanske skolene er kjente for. Fotballturneringer, utkledningsdager, prom og homecoming er typiske high school-aktiviteter som venter på deg på andre siden av Atlanterhavet. 

Med Explorius får du sjansen til å oppleve high school-livet i USA – akkurat slik du ønsker det. Det store landet byr på alle mulige typer livsstiler, kulturer og klima, som gjør at alle våre utvekslingsstudenter får en unik opplevelse. USA har vært vår mest populære utvekslingsdestinasjon i mange år og det er lett å forstå hva som tiltrekker våre studenter. USAs utadvendte og imøtekommende high school-studenter og de åpne og inkluderende vertsfamiliene gjør at du snart vil føle deg hjemme.

Les mer i katalogen vår


Våre utvekslingsprogram

Vi tilbyr et bredt utvalg utvekslingsprogram i USA. Les mer om våre programmer i USA
 

Velg hvor i USA du skal tilbringe utvekslingsåret 

Ditt utvekslingsår – ditt valg! Å gå på high school i USA er en mulighet du bare får en gang i livet. Vi gjør vårt beste for at ditt utvekslingsår skal bli nettopp det du drømmer om. Derfor tilbyr vi et bredt utvalg områdevalg. Dette er perfekt for deg ser for deg å bo i en bestemt by, stat eller region i USA.

Se våre områdevalg

 

Om high school i USA

Gul skolebuss high school

Uansett hvor i USA du tilbringer utvekslingsåret, vil du helt sikkert oppleve den typiske high school-spiriten som de amerikanske skolene er kjente for. Du kommer til å kjenne igjen flere elementer fra ulike high school-filmer. Promhomecoming og fotballkamper på fredager skjer også på ekte. Som utvekslingsstudent i USA kommer du ikke til å kjede deg.  

Som utvekslingsstudent kan du være freshmansophomore, junior eller senior. De fleste av våre studenter blir plassert i junior eller senior. Hvor du blir plassert avhenger av når på året de er født, karakterer og skolens egne regler. Som senior vil du få mulighet til å delta på graduation i slutten av året. Tenk deg å avslutte utvekslingsåret kledd i en typisk "graduation gown", få et diplom, ta bilder og feire sammen med dine klassekamerater. Kan du se for deg en bedre måte å avslutte utvekslingsåret på?

Fag og individuelletimeplaner

Explorius-USA-sport

Som utvekslingsstudent i USA kan du velge blant et bredt utvalg fag, og lære om nye, spennende emner. Utover de obligatoriske fagene matematikk, engelsk og amerikansk historie anbefaler vi at du velger noen fag som ikke er vanlige i Norge, som amerikansk litteratur og public speaking for eksempel. Flere skoler i USA tilbyr også fag for deg som går andre linjer enn studiespesialisering. Sammen med rådgiveren på skolen din, vil du få muligheten til å sette sammen den perfekte timeplanen for deg.

Timene på amerikanske skoler varer vanligvis i en time, med en pause på fem minutter imellom timene. Alle elevene har egne timeplaner tilpasset sine mål og interesser, og du vil derfor ikke ha undervisning med de samme elevene hele dagen. Dette kan kanskje føles litt overveldende ut i starten, men etter hvert vil du sette pris på å få møte mange ulike elever på skolen din. 

Utvikle dine sosiale ferdigheter

Du vil legge merke til at amerikanere liker å jobbe i grupper og forberede morsomme og spennende presentasjoner. Mange tidligere utvekslingsstudenter forteller at dette har hjulpet dem med deres retoriske og sosiale ferdigheter. Du kommer til å føle deg mer komfortable med å snakke fremfor andre, og ta kontakt med nye mennesker etter tiden som utvekslingsstudent i USA

Et stort fokus på aktiviteter etter skoletid

Skolene i USA har generelt sett er stort fokus på sporter og fritidsaktiviteter. Både vi i Explorius og våre tidligere utvekslingsstudenter anbefaler sterkt at du engasjerer deg i en sport eller deltar i en fritidsklubb i løpet av utvekslingsåret ditt i USA. Dette er en flott mulighet til å treffe nye venner og bli en del av high school-livet. 

Gå på såkalte "try-outs" for flere ulike sporter som cheerleading, basketball, amerikansk fotball og friidrett så fort du ankommer hvis mulig. Du kommer ikke til å angre! Dette er en fantastisk mulighet til å bli en del av skolemiljøet og oppleve alt det morsomme amerikanske high schools er kjente for. 

Soft Landing Camp i New York

 

Uansett hvilket av våre USA programmer du velger, vil utvekslingsåret i USA starte med Soft Landing Camp i New York*. I løpet av fire dager vil du oppleve det beste New York City har å tilby, samtidig som du vil forberede deg på ditt nye liv i USA. Sammen med utvekslingsstudenter fra både Norge og andre land, vil du få den beste starten på utvekslingsåret. Under finner du et eksempel på hvordan dagene i New York kan se ut.

Dagene i New York

utveksling i New York

Dag 1:
Ankomst og introduksjonsmøte

Dag 2:
Workshop om å tilpasse seg USA og sightseeing i Upper Manhattan, inkludert lunsj i Central Park. Se Rockefeller Center, Fifth Avenue, Times Square og Madison Square Garden.

Dag 3: 
Workshop om amerikansk kultur og sightseeing i Lower Manhattan. Se 9/11 Memorial, Frihetsgudinnen, Wall Street, Chinatown og Little Italy.

Dag 4:
Avreisemøte og stranddag. Tilbring dagen i Seaside Heights, en av de mest populære strendene i New Jersey.

Dag 5:
Avreise. Utvekslingsåret starter!

Ved ankomst i New York blir dere møtt på flyplassen av våre camp-ledere. Dere kjører sammen til hotellet hvor du deler rom med andre Explorius-studenter

*Soft Landing Camp er ikke inkludert dersom du starter utvekslingsåret i januar.

Hawaii Reunion – utforsk Hawaii

Explorius-USA-Hawaii

Grip muligheten til å treffe vennene dine fra Soft Landing Camp på vår Hawaii Reunion. Krystallklart vann, palmetrær og solskinn venter på deg. Les mer om Hawaii Reunion.

 Delta på informasjonsmøte

 

Fritiden i USA

idrett utvekslingsstudenter 

Storslagen natur, travle byer, sjarmerende småbyer eller vakre strender. Fritiden i USA vil avhenge av hvor i landet du tilbringer utvekslingsåret. Felles for nesten alle våre utvekslingsstudenter er at store deler av fritiden tilbringes på skolen. Skolene i USA oppfordrer elevene til å kombinere skolearbeid med sport og andre aktiviteter. En typisk amerikansk high school tilbyr derfor elevene et stort utvalg fritidsklubber og aktiviteter.

Et stort utvalg aktiviteter 

Ta sjansen til å utøve din favorittsport mens du er på utveksling i USA. Eller hvorfor ikke prøve noe helt annerledes? Bli medlem av skolens debattklubb, årbok, eller spør om å få skrive for skoleavisen. Å delta i skoleaktiviteter er en fin måte å bli kjent med dine kassekamerater og bli en del av skolemiljøet på.

Vi anbefaler også at du blir med vertsfamilien din på deres familieaktiviteter etter skoletid og i helgene. Vertsfamilien din går kanskje i kirken, ser på fotballkamper eller liker å tilbringe tid ute i naturen. Uansett vil det å være åpenhet og nysgjerrighet berike din utvekslingsopplevelse og fritid i USA.

Søk om å reise på utveksling

Bo med en amerikansk vertsfamilie

Explroius-USA-host-family

Amerikanere har en lang tradisjon for å være vertsfamilie. Familiene gleder seg til å ønske utvekslingsstudenter velkommen og gi dem et uforglemmelig år i USA.

Som medlem av en vertsfamilie vil du oppdage hva det betyr å leve som en ekte amerikaner. Vertsfamilien din vil introdusere deg til den amerikanske kulturen, og de vil få et nært innblikk, som du umulig ville kunne få som turist. Du får også en fantastisk mulighet til å praktisere språket, oppleve hverdagslivet i landet og ikke minst skape et nært bånd med en omsorgsfull amerikansk familie som du kan holde kontakt med og besøke i fremtiden.

Amerikanske helligdager

I tillegg til å vise deg hverdagslivet i USA, vil vertsfamilien din også introdusere deg til typiske amerikanske høytider som Halloween og Thanksgiving. Du kommer også til å oppleve en ekte amerikansk jul med dekorerte hus, julestrømper, julemusikk og mye god mat. I løpet av høytidene får du ofte møte familiens slektninger, og kanskje du også får sjansen til å besøke noen nye stater.

Amerikanerne elsker å feire, og de gjør ingenting halvveis. Uansett om det er høytider bursdager eller andre spesielle anledninger så arrangerer de noe ekstraordinært.

Familier i hele USA

Våre vertsfamilier bor i hele USA og de er alle ulike. Noen har barn og dyr mens andre ikke har det, noen er unge og andre er eldre. Det alle familiene har til felles er en lidenskap for kulturell utveksling og ungdom. De gjør sitt beste for at du skal få et flott år i deres hjem og land.

Les mer om våre utvekslingsprogrammer i USA

Fakta: utveksling i USA

Halloween

Alder: 1518 år
Avreise: juli, august, september eller januar
Språkkravkarakter tre eller høyere
Engelsktest: ja, som del av søknaden
Visum: ja
Områdeønske: ja
Soft Landing Camp: ja, i New York
Skoledagen: vanligvis fra 7:30 til 14:30
Fag: både obligatoriske fag og valgfag
Studieretning: studiespesialisering, idrett, medier og kommunikasjon, musikk, dans og drama
Program: flere valg

Søk om å reise på utveksling