Reis på utveksling til USA

 

Som utvekslingsstudent i USA går du på high school, og får muligheten til å oppleve ekte high school spirit, som de amerikanske skolene er kjente for. Fotballturneringer, utkledningsdager, prom og homecoming er typiske high school-aktiviteter som venter på deg på andre siden av Atlanterhavet. 

Med Explorius får du sjansen til å oppleve high school-livet i USA – akkurat slik du ønsker det. Det store landet byr på alle mulige typer livsstiler, kulturer og klima, som gjør at alle våre utvekslingsstudenter får en unik opplevelse. USA har vært vår mest populære utvekslingsdestinasjon i mange år og det er lett å forstå hva som tiltrekker våre studenter. USAs utadvendte og imøtekommende high school-studenter og de åpne og inkluderende vertsfamiliene gjør at du snart vil føle deg hjemme.

Søk om å reise på utveksling


Våre utvekslingsprogram

Vi tilbyr et bredt utvalg utvekslingsprogram i USA. Les mer om våre programmer i USA
 

Velg hvor i USA du skal tilbringe utvekslingsåret 

Ditt utvekslingsår – ditt valg! Å gå på high school i USA er en mulighet du bare får en gang i livet. Vi gjør vårt beste for at ditt utvekslingsår skal bli nettopp det du drømmer om. Derfor tilbyr vi et bredt utvalg områdevalg. Dette er perfekt for deg ser for deg å bo i en bestemt by, stat eller region i USA.

Se våre områdevalg

 

Soft Landing Camp i New York

 

Uansett hvilket program du velger, vil utvekslingsåret i USA starte med Soft Landing Camp i New York*. I løpet av fire dager vil du oppleve det beste New York City har å tilby, samtidig som du vil forberede deg på ditt nye liv i USA. Sammen med Explorius-studenter fra både Norge og andre land, vil du få den beste starten på utvekslingsåret. Under finner du et eksempel på hvordan dagene i New York kan se ut.

Dagene i New York

utveksling i New York

Dag 1:
Ankomst og introduksjonsmøte

Dag 2:
Workshop om å tilpasse seg USA og sightseeing i Upper Manhattan, inkludert lunsj i Central Park. Se Rockefeller Center, Fifth Avenue, Times Square og Madison Square Garden.

Dag 3: 
Workshop om amerikansk kultur og sightseeing i Lower Manhattan. Se 9/11 Memorial, Frihetsgudinnen, Wall Street, Chinatown og Little Italy.

Dag 4:
Avreisemøte og stranddag. Tilbring dagen i Seaside Heights, en av de mest populære strendene i New Jersey.

Dag 5:
Avreise. Utvekslingsåret starter!

Ved ankomst i New York blir dere møtt på flyplassen av våre camp-ledereSammen vil derekjøre til hotellet hvor du vil dele rom med andre Explorius-studenter

*Soft Landing Camp er ikke inkludert dersom du starter utvekslingsåret i januar.

Hawaii Reunion – utforsk Hawaii

Explorius-USA-Hawaii

Grip muligheten til å treffe vennene dine fra Soft Landing Camp på vår Hawaii Reunion. Krystallklart vann, palmetrær og solskinn venter på deg. Les mer om Hawaii Reunion.

Søk om å reise på utveksling


Om high school i USA

Gul skolebuss high school

Uansett hvor i USA du tilbringer utvekslingsåret, vil du helt sikkert oppleve den typiske high school-spiriten som de amerikanske skolene er kjente for. Du kommer til å kjenne igjen flere elementer fra ulike high school-filmer. Klubbengasjement, prom, homecoming og fotballkamper på fredager skjer også på ekte.

Som utvekslingsstudent i USA kommer du ikke til å kjede deg. Som utvekslingsstudent vil du mest sannsynlig være junior eller senior, avhengig av når på året du er født, dine karakterer og skolene egne regler. Som senior vil du få mulighet til å delta på graduation i slutten av året. Tenk deg å avslutte utvekslingsåret kledd i en typisk "graduation gown", få et diplom, ta bilder og feire sammen med dine klassekamerater. Kan du se for deg en bedre måte å avslutte utvekslingsåret på?

Fag og skoleaktiviteter

Explorius-USA-sport

Som utvekslingsstudent i USA har du ofte et bredt utvalgt fag å velge blant. Utover de obligatoriske fagene matematikk, engelsk og amerikansk historie anbefaler vi at du velger noen fag som ikke er vanlige i Norge, som amerikansk litteratur og public speaking for eksempel. Flere skoler i USA tilbyr også fag for deg som går andre linjer enn studiespesialisering. Sammen med rådgiveren din på skolen, vil du få muligheten til å sette sammen den perfekte timeplanen for deg.

Skolene i USA har generelt sett er stort fokus på sporter og fritidsaktiviteter. Både vi i Explorius og våre tidligere utvekslingsstudenter anbefaler sterkt av du engasjerer deg i en sport eller deltar i en fritidsklubb i løpet av utvekslingsåret ditt i USA. Gå på såkalte "try-outs" for flere ulike sporter som cheerleading, basketball, amerikansk fotball og friidrett så fort du ankommer. Dette er en flott mulighet til å treffe nye venner og bli en del av high school-livet.

 

Fritiden i USA

idrett utvekslingsstudenter 

Storslagen natur, travle byer, slettelandskap og vakre strender. Fritiden i USA vil avhenge av hvor i landet du tilbringer utvekslingsåret. Felles for nesten alle våre utvekslingsstudenter er at store deler av fritiden tilbringes på skolen. Skolene i USA oppfordrer elevene til å kombinere skolearbied med sport og andre aktiviteter. En typisk amerikansk high school tilbyr derfor elevene et stort utvalg fritidsklubber og aktiviteter.

Ta sjansen til å utøve din favorittsport mens du er på utveksling i USA. Eller hvorfor ikke prøve noe helt annerledes? Bli medlem av skolens debattklubb, årbok, eller spør om å få skrive for skoleavisen. Å delta i skoleaktiviteter er en fin måte å bli kjent med dine kassekamerater og bli en del av skolemiljøet på.

Vi anbefaler også at du blir med vertsfamilien din på deres familieaktiviteter etter skoletid og i helgene. Vertsfamilien din går kanskje i kirken, ser på fotballkamper eller liker å tilbringe tid ute i naturen. Uansett vil det å være åpensinnet og nysgjerring berike din utvekslingsopplevelse og fritid i USA.

Søk om å reise på utveksling

Bo med en amerikansk vertsfamilie

Explroius-USA-host-family

Som del av en vertsfamilie vil du oppdage hva det betyr å leve som en amerikaner. Din vertsfamilie vil introdusere deg til den amerikanske kulturen. De vil vise deg hvordan hverdagen ser ut og inkludere deg i typiske amerikanske tradisjoner som Thanksgiving og Halloween. Amerikanere elsker å feire, og det vil du snart merke. Uansett om det er høytider, fødselsdager eller andre spesielle anledninger kan du være sikker på at noen vil stelle i stand noe ekstraordinært.

Våre vertsfamilier bor i hele USA og alle er ulike. Noen har barn og dyr, noen har ikke barn, noen er unge og noen er eldre. Alle har én ting til felles og det er en lidenskap for kulturell utveksling og ungdom. De vil gjøre det det kan for at du skal få en fin tid i hjemmet deres og i USA.

Vertsfamiliestipend

Våre vertsfamilier får vanligvis ikke noen kompensasjon for å ha en utvekslingsstudent boende hos seg. De velger å være vertsfamilie fordi de synes det er gøy, spennende og givende. Vertsfamiliene på Academic Choice- og Select High School-programmene i USA får imidlertid en kompensasjon for å være vertsfamilie. Dette er for at vi skal være sikre på å finne en vertsfamilie som bor i nærheten av skolen du velger. De er likevel like nøye utvalgt som våre vertsfamiler på det tradisjonelle utvekslingsprogrammer, Classic High School.

Les mer om våre utvekslingsprogrammer i USA

Fakta: utveksling i USA

Halloween

Alder: 1518 år
Avreise: juli, august, september eller januar
Språkkravkarakter tre eller høyere
Engelsktest: ja, som del av søknaden
Visum: ja
Områdeønske: ja
Soft Landing Camp: ja, i New York
Skoledagen: vanligvis fra 7:30 til 14:30
Fag: både obligatoriske fag og valgfag
Studieretning: studiespesialisering, idrett, medier og kommunikasjon, musikk, dans og drama
Program: flere valg

Søk om å reise på utveksling
Close
Takk for din interesse i Explorius Education AS. Explorius Education AS er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"