Reis på utveksling til USA

USA Classic er nå fullt for høst 2022. Les mer om vårt Early Bird-tilbud for å sikre deg din plass i USA for 2023/2024!

Som utvekslingsstudent i USA går du på high school sammen med amerikanske ungdommer. Du får oppleve ekte high school spirit, og kan glede deg til homecoming, amerikansk fotball, cheerleading og ikke minst prom!

USA har vært den mest populære destinasjonen blant utvekslingsstudenter i mange år, og det er lett å forstå hvorfor. USA er et land fullt av muligheter. De 50 statene byr på et bredt utvalg av aktiviteter, opplevelser og attraksjoner. Du finner også store forskjeller når det kommer til mennesker, klima og natur. For eksempel er en hverdag med solskinn og strandliv i California helt ulik en hverdag med snø og skianlegg i Colorado. 

Med Explorius kan du velge hvordan din amerikanske hverdag skal se ut. Fortell oss dine ønsker, så hjelper vi deg med å planlegge det perfekte utvekslingsåret for deg. Uansett hva du foretrekker, kan vi garantere en opplevelse for livet!

 
Søk om å reise på utveksling

Våre utvekslingsprogram

Vi tilbyr flere ulike utvekslingsprogram i USA. Les mer om de ulike programmene for å finne ut hvilket som passer deg best. 

Velg område i USA

Utvekslingsstudenter skuer utover havet

Ditt utvekslingsår – ditt valg!

Å gå på high school i USA er en mulighet du bare får en gang i livet. Vi gjør vårt beste for at ditt utvekslingsår skal bli nettopp det du drømmer om. Derfor tilbyr vi et bredt utvalg områdevalg. Dette er perfekt for deg som ser for deg å bo i en bestemt by, stat eller region i USA.

Se våre områdevalg

Om high school i USA

Gul skolebuss high school

Uansett hvor i USA du tilbringer utvekslingsåret, kommer du helt sikkert til å oppleve den kjente high school-spiriten som du har sett på film og i serier. Homecoming, Halloween og prom skjer nemlig ikke bare på film. Det finnes mange spennende aktiviteter du kan være med på som elev på amerikansk high school.

Som utvekslingsstudent kommer du til å være junior eller senior. I hvilket trinn du blir plassert avhenger av når på året de er født, karakterer og skolens egne regler. Som senior vil du få mulighet til å delta på graduation i slutten av året. Tenk deg å avslutte utvekslingsåret kledd i "graduation gown", få diplom, ta bilder og feire sammen med dine klassekamerater. Kan du se for deg en bedre måte å avslutte utvekslingsåret på?

Fag og individuelle timeplaner

Utvekslingsstudent går til skolebussen 

På skolen i USA kan du velge blant et bredt utvalg av fag. Utover de obligatoriske fagene matematikk, engelsk og amerikansk historie anbefaler vi at du velger noen fag som ikke er vanlige i Norge. Hva med amerikansk litteratur og public speaking for eksempel? Flere skoler i USA tilbyr også fag for deg som går andre linjer enn studiespesialisering. Sammen med rådgiveren på skolen din, får du muligheten til å sette sammen den perfekte timeplanen for deg.

Timene på amerikanske skoler varer vanligvis i en time, med en pause på fem minutter mellom timene. Alle elevene har egne timeplaner tilpasset sine mål og interesser, og du har derfor ikke undervisning med de samme elevene hele dagen. Dette kan kanskje føles litt overveldende ut i starten, men etter hvert vil du sette pris på å få møte mange ulike elever på skolen din. 

Et stort fokus på aktiviteter etter skoletid

Utveksingsstudenter på sportsarena

Skolene i USA har generelt sett er stort fokus på sporter og fritidsaktiviteter. Både vi i Explorius og våre tidligere utvekslingsstudenter anbefaler sterkt at du engasjerer deg i en sport eller deltar i en fritidsklubb i løpet av utvekslingsåret ditt i USA. Dette er en flott mulighet til å treffe nye venner og bli en del av high school-livet. 

Gå på såkalte "try-outs" for flere ulike sporter som cheerleading, basketball, amerikansk fotball og friidrett så fort du ankommer landet hvis du får mulighet til det. Du kommer ikke til å angre! Dette er en fantastisk mulighet til å bli en del av skolemiljøet og oppleve alt det morsomme amerikanske high schools er kjente for. Soft Landing Camp i New York

Ditt utvekslingsår starter på vår populære Soft Landing Camp i en av USAs heftigste byer – New York. Du kan se frem til noen spennende dager i en av USAs mest kjente storby, samtidig som du forbereder deg på året i USA sammen med de andre utvekslingsstudentene. Sammen får dere den beste starten på utvekslingsåret!

Under finner du et eksempel på hvordan dagene i New York kan se ut.

Dagene i New York

Utvekslingsstudenter poserer i gruppe

Dag 1:
Ankomst og introduksjon

Dag 2:
Workshop om å tilpasse seg USA og sightseeing i Upper Manhattan, inkludert lunsj i Central Park. Se Rockefeller Center, Fifth Avenue, Times Square og Madison Square Garden.

Dag 3: 
Workshop om amerikansk kultur og sightseeing i Lower Manhattan. Se 9/11 Memorial, Frihetsgudinnen, Wall Street, Chinatown og Little Italy.

Dag 4:
Avreise. Utvekslingsåret starter!

Ved ankomst i New York blir dere møtt på flyplassen av våre camp-ledere. Dere kjører sammen til hotellet hvor du deler rom med andre Explorius-studenter

*Soft Landing Camp er ikke inkludert dersom du starter utvekslingsåret i januar.


 

Fritiden i USA

Storslagen natur, travle byer, sjarmerende småbyer eller vakre strender. Fritiden i USA avhenger av hvor i landet du tilbringer utvekslingsåret. Felles for nesten alle våre utvekslingsstudenter er at store deler av fritiden tilbringes på skolen.

 

Skolene i USA oppfordrer elevene til å kombinere skolearbeid med sport og andre aktiviteter. En typisk amerikansk high school tilbyr derfor elevene et stort utvalg fritidsklubber og aktiviteter.

Et stort utvalg aktiviteter 

 Utvekslingsstudenter spiller Lacrosse i USA

 

Hvis du velger å reise på utveksling til USA er det gode muligheter for å drive med din favorittsport eller hobby på fritiden. Du får også mulighet til å prøve noe helt nytt. Hvorfor ikke bli med i skolens debattlag eller spørre om å få skrive for skoleavisen? På denne måten blir du raskt kjent med dine nye klassekamerater.  

Vi anbefaler også at du blir med vertsfamilien din på deres familieaktiviteter etter skoletid og i helgene. Vertsfamilien din går kanskje i kirken, ser på fotballkamper eller liker å tilbringe tid ute i naturen. Uansett vil åpenhet og nysgjerrighet berike din ditt opphold i USA.

Søk om å reise på utveksling


Bo med en amerikansk vertsfamilie

Utvekslingsstudent sammen med vertsfamilien

Amerikanere har en lang tradisjon for å ta imot utvekslingsstudenter. Familiene gleder seg til å ønske utvekslingsstudenter velkommen og gi dem et uforglemmelig år i USA.

Som medlem av en vertsfamilie vil du oppdage hva det betyr å leve som en ekte amerikaner. Vertsfamilien din vil introdusere deg til den amerikanske kulturen, og du vil få et nært innblikk i landets kultur. Du får også en fantastisk mulighet til å praktisere språket, oppleve hverdagslivet i landet og ikke minst skape et nært bånd med en omsorgsfull amerikansk familie som du kan holde kontakt med og besøke i fremtiden.

Amerikanske helligdager

Utvekslingsstudent foran juletreet med den amerikanske vertsfamilien sin

I tillegg til å vise deg hverdagslivet i USA, vil vertsfamilien din også introdusere deg til typiske amerikanske høytider som Halloween og Thanksgiving. Du kommer til å oppleve en ekte amerikansk jul med dekorerte hus, julestrømper, julemusikk og mye god mat. Høytidene er perfekte for å møte familiens slektninger, og kanskje får du også muligheten til å besøke noen andre stater.

Amerikanerne elsker å feire, og de gjør ingenting halvveis. Uansett om det er helligdager, bursdager eller andre spesielle anledninger så planlegger de alltid noe ekstraordinært.

Familier i hele USA

Skyline over amerikansk by 

Våre vertsfamilier bor i hele USA og de er alle ulike. Din familie kan ha barn og dyr, det kan være et eldre par, eller den kan være en enslig foreldre. Det alle familiene har til felles er en lidenskap for kulturell utveksling og ungdom. De gjør sitt beste for at du skal få et flott år i deres hjem og land. 

Om våre vertsfamilier


Opplev mer av USA

Stor gruppe utvekslingsstudenter poserer i vannet på Hawaii

Når du reiser på utveksling til USA får du mulighet til å se mer av landet. Grip muligheten til å treffe vennene dine fra Soft Landing Camp på paradisøyen Hawaii, utforsk østkysten eller dra på roadtrip i California. Les mer om våre arrangerte turer.


 

Fakta: utveksling i USA

Utvekslingsstudenter gir hverandre en klem foran et veggmaleri av de amerikanske flagget

 • Alder: 15–18 år
 • Avreise: juli, august, september eller januar
 • Språkkrav: karakter tre eller høyere
 • Støtte fra Lånekassen: ja, i Vg2
 • Engelsktest: ja, som del av søknaden
 • Visum: ja
 • Områdeønske: ja
 • Soft Landing Camp: ja, i New York
 • Skoledagen: vanligvis fra 7.30 til 14.30
 • Fag: både obligatoriske fag og valgfag
 • Arrangerte turer: ja
 • Studieretning: studiespesialisering, idrett, medier og kommunikasjon, musikk, dans og drama
 • Program: flere valg

 Søk om å reise på utveksling