Vertsfamiliene i Classic-programmetDin vertsfamilie vil være en stor del av ditt amerikanske liv. De vil inkludere deg i sin hverdag, og du vil snart føle deg som en del av familien. For at ditt år skal bli best mulig, gjør vi det vi kan for å finne den perfekte familien for nettopp deg. 

For å finne den beste familien for deg har vi hjelp av organisasjoner som har lang erfaring med å finne vertsfamilier, og siden vi har så få elever ordner vi en riktig bra familie til deg. Men hvor bra vertsfamilien enn er, avhenger også av deg og din innstilling for å få et vellykket år.

Vertsfamilien velger deg 

Det er vertsfamilien som velger deg ut ifra hvordan du beskriver deg i søknaden, slik at du skal passe inn i familien. De velger å ta imot en utvekslingsstudent fordi de synes det er interessant og de ønsker å dele sin kultur med deg.

Familien går gjennom samme søknadsprosess som deg. De sender først inn en søknad om å bli vertsfamilie, før søknaden blir vurdert nøye. En representant fra organisasjonen besøker de aktuelle familiene for å se hvordan de bor og for å treffe alle familiemedlemmene. Organisasjonen spør familiene hvorfor de vil ha en utvekslingsstudent og hvordan de har tenkt å ta vare på studenten gjennom året.

Representanten tar også kontakt med venner og bekjente av familien for å få så mange referanser som mulig. Når all informasjon er samlet og lest igjennom tas beslutningen på om dette kan være en bra vertsfamilie for en Explorius-student.

Se også: Familielivet i USA

Hvorfor bli vertsfamilie?
Familiene er helt vanlige amerikanske familier, men med sterk vilje til å by på seg selv og sin hverdag. De bor spredd over hele USA og har god nok økonomi til å ta imot enda et familiemedlem. Vertsfamiliene får ingen betaling, de gjør dette av samme grunn som deg: For å få nye erfaringer og lære å kjenne et menneske fra et annet land.

Ønsker du å reise på utveksling til USA? Start søknadsprosessen i dag

Close
Takk for din interesse i Explorius Education AS. Explorius Education AS er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"