Familielivet i USA

vertsfamilie og utvekslingsstudent selfie i USA.

Når du flytter inn hos vertfamilien din vil du snart bli en del av deres hverdagslige liv. Vertsfamilien vil se på deg som et familiemedlem, ikke som en tilfeldig gjest. Slik kommer du raskt inn i den amerikanske kulturen, og vil snart føle deg hjemme.  

Amerikanske familier er ofte familiekjære, og du kan regne med å tilbringe en del av fritiden sammen med vertsfamilien din. Kanskje går dere på kino, går ut og spiser, spiller musikk, driver med sport eller ser på TV.

Å bo hos en vertsfamilie
Å komme inn i en ny familie kan noen ganger være utfordrende. For at alt skal fungere så bra som mulig er det derfor viktig at du forsøker å være åpen og ærlig. Samtidig bør du respektere vertsfamilien din og de reglene som gjelder i hjemmet. 

Amerikanere kommer fra mange forskjellige land og kulturer, noe som gjenspeiler seg i tradisjonene og vanene deres. Er det noe du lurer på eller ikke forstår er det viktig at du spør dem hvordan det er. Ved å bo i en amerikansk familie kommer man raskt inn i den amerikanske kulturen. Du får være med å feire høytider og helligdager som er viktige for amerikanere. 

Regler og levemåter
Alle familier har forskjellige regler og levemåter. Det er vanskelig å si på forhånd hvordan din familie kommer til å være, men én ting er i hvert fall sikkert; din nye familie kommer til å være like nysgjerrig på deg som du er på dem. De kommer til å gjøre alt for at du skal trives og for at du skal føle deg hjemme.

Sannsynligvis må du hjelpe til med husarbeidet, det forventes at du tar del i de daglige oppgavene på lik linje med de andre familiemedlemmene.

Familiens matvaner 
Amerikanere har heller ikke samme matvaner som vi har i Norge, men ikke alle spiser ikke hamburgere og pommes frites slik som stereotypen gjerne tilsier. Prøv å tilpasse deg familiens matvaner, synes du det er vanskelig må du prøve å forklare dette for din vertsfamilie så kan dere finne en løsning sammen, kanskje du skal lage mat til vertsfamilien din innimellom?

Frasen It’s not right, it’s not wrong, it’s just different kan virke som en klisjé, men ha det i bakhodet, for du kommer til å oppleve et år som er fylt med nye erfaringer og morsomme minner som du skal ha med deg resten av livet.

Ønsker du mer informasjon om våre utvekslingstilbud i USA? Kontakt oss, så hjelper vi deg!

Close
Takk for din interesse i Explorius Norge. Explorius Norge er en del av Educatius Group AB som består av flere selskaper som samarbeider om studentutveksling. Educatius Group AB gir ungdommer muligheten til å studere i utlandet og oppdage en ny kultur gjennom læring. 

"Vennligst fyll ut begge feltene"