Velg område i USA - utsolgt for skoleåret 2023/24

 

Med Explorius får du den unike muligheten til å velge hvor i USA du skal tilbringe utvekslingsåret ditt!

Når du søker om å reise på utveksling med vårt Classic High School-program har du mulighet til å ønske deg vertsfamilie og skoleplassering i et spesielt område eller stat. Vi har begrensede å plasser, så her gjelder det å være tidlig ute!

Hvor vil du tilbringe utvekslingsåret i USA? Ser du for deg solskinn og varme i California eller Florida, mulighet for å stå på ski i Colorado, eller å oppleve storbylivet i Houston?

Det er opp til deg! Sikre deg en plass i ditt drømmeområde – førstemann til mølla prinsippet gjelder. 

 
Søk om å reise på utveksling


Vårt store utvalg av områder

Vi tilbyr et stort utvalg storby-, stat- og regionsvalg i USA.

Les mer om du ulike områdene under. Du finner dem i alfabetisk rekkefølge. 


Statvalg – Velg den staten du vil reise på utveksling til

Kart over stater i USA med områdevalg 

Om du har et ønske om å tilbringe utvekslingsåret i en spesifikk stat i USA kan du velge blant en av statene under. 

Vi tilbyr områdevalg i mange ulike stater i hele USA. I solfylte California på vestkysten, blant imponerende fjell i staten Colorado og i vakre Virginia i øst. Hvor vil du gå på high school?  

OBS! California og Florida er våre mest populære stater, og disse plassene forsvinner raskt. For å sikre deg en plass i en av disse solfylte statene – start søknadsprosessen i dag.

Nyhet! For skoleåret 2023/24 tilbyr vi nå også områdevalgene Alabama, Alaska, Nebraska og New York! Kontakt oss for mer informasjon.

Priser for områdevalg i USA

 Arizona

utveksling i Arizona

Arizona ligger sørvest i USA og er mest kjent for den storslagne nasjonalparken, Grand Canyon. Grand Canyon er absolutt et sted som er verdt å besøke dersom du skal tilbringe utvekslingsåret i Arizona. Staten har ørkenklima og du kan forvente en varm sommer og mild vinter. Om du trenger å kjøle deg ned finner du faktisk også skianlegg i Arizona. 

De mest kjente storbyene er Phoenix og Tuscon. I staten finner du også det vakre ørkenområdet Sedona, og selvfølgelig den kjente Monument Valley regionen. Som utvekslingsstudent i Arizona vil du få en unik high school-opplevelse blant verdenskjente landemerker som du garantert kommer til å kjenne igjen fra film og tv-serier. 

Les våre studentblogger: Fride i Arizona


California

Utvekslingsstudenter på St. Monica Beach

California ligger langs USAs vestkyst og byr på lange sandstrender og en avslappende livsstil. Her finner du de verdenskjente byene Los Angeles, San Francisco og San Diego. 

Staten er populær blant utvekslingsstudenter i hele verden, og vårt mest populære områdevalg. California er den perfekte staten for deg som vil tilbringe utvekslingsåret i solen, nær både kysten og fantastiske nasjonalparker som Death Valley og Yosemite. 

Les våre studentblogger: Anna i California


Colorado

fjellene i Colorado

Er du glad i å stå på ski eller snowboard? Da er Colorado staten for deg. Colorado ligger i Rockey Mountain regionen og er hjemmet til kjente byer som Aspen, Denver og Colorado Springs.

Her finner du imponerende nasjonalparker og fantastiske skimuligheter. Et utvekslingsår i Colorado vil definitivt være en opplevelse utenom det vanlige. 

Les våre studentblogger: Sala i Colorado


Florida

Utvekslings i Florida med Explorius

Velkommen til The Sunshine State! Mer enn 60 millioner turister reiser til Florida hvert år, og det er lett å forstå hva som lokker dem hit. Sol og varme, vakre strender og gode shoppingmuligheter gjør det enkelt å nyte livet i Florida.

Sørg for å sette Key West på ønskelisten dersom du velger Florida som ditt område – omgivelsene her er helt utrolige. 

Se vloggene til Charlotte i Florida

Søk om å reise på utveksling

Georgia

utveksling i Georgia

Nord for Florida finner du den sjarmerende staten Georgia. Statens fantastiske beliggenhet gjør det mulig å oppleve både den sørlige sjarmen USA er kjent for, og de vakre strendene langs kysten av Georgia, South Carolina og Florida.

Georgia har et behagelig tropisk klima og du kan se frem til en lang og varm sommer, samt en kort og mild vinter. Perfekt for deg som vil tilbringe utvekslingsåret i solen. Her finner du også populære byer som Atlanta og Columbus.

Les bloggene til Emilie i Georgia


Illinois

 Utveksling i Chicago med Explorius

Illinois er kanskje mest kjent for å være hjemmet til USAs tredje største by – Chicago. Staten grenser til hele seks andre amerikanske stater, som gir deg en god mulighet til å se mer av landet i løpet av utvekslingsåret.

Illinois byr på en god blanding av store byer, vakre elver, grønne skoger og sjarmerende bygder. Du kommer garantert til å ha et opplevelsesfylt utvekslingsår her.

Priser for områdevalg i USA


Indiana

Utveksling i Indiana med Explorius

Indiana har perfekt beliggenhet, i USAs Great Leakes region. Indiana betyr “Land of the Indians” og er kjent for store maisåkre, en vennlig befolkning og ikke minst hovedstaden, Indianapolis.

Staten har fire sesonger, og som utvekslingsstudent kan du delta i nye og spennende aktiviteter året rundt.


Minnesota

Minnesota ligger i nord, ved grenser til Canada og Lake Superior. Staten er rangert som en av de beste statene å bo i, basert på blant annet tilgang til helsevesen og utdanning.

Staten har over 10 000 (!) innsjøer, så dersom du er glad i naturen, kommer du til å trives godt i Minnesota. Staten har fire sesonger, og byr på vakker natur hele året.


Michigan 

Ved innsjøen i Michigan

Michigan er en vakker stat omgitt av alle de fire store innsjøene. Staten har fantastisk natur og er kjent som en av de vakreste statene i USA. Michigan byr på et Instagram-vennlig landskap året rundt. 

Staten er populær blant utvekslingsstudenter fra hele verden. Du kan regne med å få mange internasjonale venner om du velger å tilbringe utvekslingsåret her!  

Les bloggen til Annbjørg i Michigan.


Nevada

utveksling i Nevada

Nevada er kanskje mest kjent som gamblingens hovedstad Las Vegas, men staten byr på mye mer enn kasinoer og underholdning.  Til tross for at Nevada består av ørkenområder som Mojave Desert og Death Valley, så byr faktisk staten på et variert klima og kalde vintermåneder. Her finner du flere skianlegg, som gjør staten perfekt for deg som ønsker både varme og snø. 

Nevadas ultimate plassering gir deg dessuten tilgang til solfylte California, kjente landemerker i Arizona og vinterparadiset Utah og Idaho.

Søk om å reise på utveksling


North Carolina

utveksling i North Carolina

North Carolina er en del av sørstatene og ligger på østkysten langs Atlanterhavet. Staten byr på behagelige temperaturer året rundt, med en gjennomsnittstemperatur på 10°C i januar.

Her finner du urbane områder med med høyt rangerte universiteter i byer som Charlotte og Raleigh. Du vil også være i nærheten av andre attraktive områder i USA, som Florida, Virginia Beach og Washington D.C. 


Ohio

Velkommen til Ohio! Ohio er en herlig stat i den populære Great Lakes regionen. Her får du en blanding av trivelige bygder, vake landskap og moderne byer som Cleveland, Columbus og Cincinnati. 

Ohio grenser til fem andre stater, blant annet Kentucky og West Virginia som begge er sørstater. Dette gir deg en fantastisk mulighet til å oppleve ulike deler av USA i løpet av utvekslingsåret ditt. 


Oklahoma

utveksling i Oklahoma

Oklahoma er en av USAs sørstater. Å reise til Oklahoma er det perfekte valget for deg som vil oppleve kulturen i sør, men som fortsatt ønsker tilgang til skianlegg og vakre fjellandskap i nabostaten Colorado. I Oklahoma finner du storbyene Oklahoma City og Tulsa. 

Les våre studentblogger: Helene i Oklahoma


Oregon

utveksling i Oregon

Oregon ligger nord for California og har mange vakre strender langs Stillehavets kyst, akkurat som nabostaten. I motsetning til California har Oregon fire ulike årstider, med varme somre og kalde vintre. 

I Oregon har du nærhet til storbyene Portland, San Francisco og Seattle.Kombinert med vakker natur har du her det beste av to verdener. 

Les bloggen til Elisabeth i Oregon.


South Carolina

South Carolina ligger langs Atlanterhavet og byr på noen av USAs vakreste strender. Her kan du nyte sol og fint vær året rundt. Staten er kjent for vakker natur med grønne parker og skoger. Å reise på utveksling til South Carolina er et utmerket valg. 

Priser for områdevalg i USA


Tennessee

jenter med amerikansk flagg

Tennessee er en sjarmerende stat med beliggenhet sør i USA. Her har du nærhet til alle sørstater. Været er mildt hele året, som er perfekt for deg som trives best i t-skjorte. 

Tennessee er det perfekte valget for deg med stor interesse for musikk. Staten har spilt en viktig rolle i utviklingen av mange sjangere innenfor amerikansk musikk, som rock and roll, rockabilly og blues. Her finner du de berømte byene Nashville, kjent som "The Music City", Elvis Presleys hjemsted Memphis og Dolly Partons fornøyelsespark, Dollywood.

Les våre studentblogger: Emma i Tennessee


Texas

utveksling i Texas

I den populære staten Texas venter et spennende utvekslingsår blant Texas Longhorns, rodeos og rancher. Staten byr derimot på mye mer enn de stereotypiske kjennetegnene. Etter Alaska er Texas USAs største stat, og hjemmet til storbyene Houston, Dallas, San Antonio og Austin. 

I Texas får du den perfekte blandingen av den ikoniske ville vest kulturen, storbyer, vakre landskap og en avslappet og vennlig befolkning. Forbered deg på et high school-år fylt med mange nye erfaringer.

Les våre studentblogger: Ingvild i Texas


Virginia

Utveksling i Virginia

Langs østkysten finner du også den historiske staten Virginia. Her finner du den storslåtte fjellkjeden Appalachene og vakre strender. Virginia regnes som den nordligste sørstaten. Her er du nær noen av USAs mest populære byer, som hovedstaden Washington D.C., New York, Philadelphia og Nashville. 


Washington

Utveksling i Washington med Explorius

Washington er en vakker stat i det nordvestlige USA som grenser til Canada. Staten byr på herlige strender langs en 40 mil lang kystlinje og enestående natur. Staten er perfekt for deg som liker utendørsaktiviteter som å stå på ski, svømme og gå på tur. I Washington har du nærhet til de populære byene Seattle og Portland, samt Vancouver i Canada.


Wisconsin

Hello Wisconsin! Wisconsin ligger i nord og har en attraktiv beliggenhet langs Lake Superior og Lake Michigan i Great Lakes-regionen. Dette området er populært blant utvekslingsstudenter fordi staten byr på alt du kan ønske deg: fire distinkte årstider, vakker natur (spesielt ved innsjøene!), samt nærhet til storbyene Milwaukee, Minneapolis og Chicago.  

Søk om å reise på utveksling


Regionvalg – velg et område i USA

utveksling i USA med Explorius

Om du har en tanke om hvilket område i USA du vil på utveksling til, men ikke er like nøye når det kommer til hvilken stat, er våre regioner noe for deg. 

Her kan du velge å gå på skole på blant annet vestkysten, i det sørlige USA eller Great Lakes-regionen.

Priser for områdevalg i USA


Central Region

I de sentrale statene får du en ekte amerikansk opplevelse blant imponerende fjell, vakre åkere og spennende småsteder. 

USA Central Region Choice

Velger du Central Region kommer du til å gå på skole i Kansas, Nebraska, Iowa, Missouri, Arkansas, Louisiana, Texas, Oklahoma, Colorado, Wyoming, Idaho, Montana, North Dakota eller South Dakota. 


East Region

Du som ser for deg å gå på en high school i en av statene i øst, i det sjarmerende sør eller kanskje nær kysten, får denne sjansen var å velge East Region. Her kan du få plassering i nærheten av kjente byer som Chicago, Washington D.C, Nashville eller Pittsburgh. 

USA Østlige stater

Om du velger East Region kommer du til å bo i Illinois, Indiana, Michigan, Ohio, Pennsylvania, New York, Connecticut, Rhode Island, Massachusetts, Vermont, New Hamphire, Maine, New Jersey, Delaware, Maryland, Virginia, West Virginia, Kentucky, Missouri, Iowa, Minnesota, Wisconsin, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Tennessee, Alabama, Georgia, Florida, South Carolina eller North Carolina. 


Great Lakes

Great Lakes er et område nordøst i USA som er svært populært blant utvekslingsstudenter. Her finner du idylliske innsjøer som Lake Michigan og Lake Superior, samt populære byer som Chicago og Detroit.

Utveksling i Great Lakes med Explorius

Velger du dette området kommer du til å tilbringe utvekslingsåret i Michigan, Illinois, Wisconsin, Indiana eller Ohio. 

Søk om å reise på utveksling


Mountain States

Elsker du snø, vinteraktiviteter og vakker natur? Ved å velge Mountain States kommer du til å få tilbringe utvekslingsåret i vinterland.

Utveksling i Mountain States med Explorius

Nyt high school-livet blant snøen i Colorado, Utah, Wyoming, Idaho, Montana eller Alaska. 


North East

Om du foretrekker å bo i en region med storbyer, vakre innsjøer og ulike årstider, så er North East et godt valg for deg.

Utveksling i Nord Øst USA med Explorius

Ved å velge North East kommer du til å tilbringe utvekslingsåret i New York, Massachusetts, Connecticut, Pennsylvania, Vermont, New Hampshire, Maine, Rode Island, Ohio, Michigan, Indiana, Illinois, New Jersey, Wisconsin eller Minnesota.


Pacific Coast

Utveksling Pacific Coast i USA med Explorius

Drømmer du om å tilbringe utvekslingsåret på USAs vestkyst? Da er Pacific Coast valget for deg. Gå på high school i California, Oregon eller Washington. 

Priser for områdevalg i USA  


Sunshine States

Ønsker du et utvekslingsår som er fylt med sol og varme? Da er Sunshine States det rette valget for deg!

Utveksling i USAs solrike stater med Explorius

Ved å velge dette kan du tilbringe utvekslingsåret ditt i et ev de mest solfylte statene i USA, som er enten Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Oklahoma, Arkansas, Louisiana, Mississippi, Alabama, Tennessee, Florida, Georgia, South Carolina, eller North Carolina. 


West Region

Om du ser for deg å gå på high school i USAs vestre del, med nærhet til kjente nasjonalparker og populære byer som Las Vegas, Salt Lake City eller Denver, er dette valget for deg.

Utveksling i vest USA med Explorius

Velger du West Region kommer du til å tilbringe utvekslingsåret i California, Nevada, Arizona, New Mexico, Texas, Oklahoma, Kansas, Nebraska, South Dakota, North Dakota, Colorado, Wyoming, Montana, Idaho, Utah, Oregon, Washington, Alaska eller på Hawaii.

Søk om å reise på utveksling


Storbyvalg – bo i en storby

Utveksling New York

For deg som foretrekker å bo i nærheten av byen, tilbyr vi et bredt utvalg av storbyer. Hvis du allerede nå vet at du trives best i byen, omringet av butikker, restauranter og mange mennesker, så er dette definitivt noe for deg. 

Nyhet! For skoleåret 2023/24 tilbyr vi nå storbyvalg i Chicago, Hillsboro, Minneapolis, Salt Lake City, Southern California og Tri Cities! Kontakt oss for mer informasjon.

Priser for områdevalg i USA


City Life - minst 50 000 innbyggere 

Ønsker du å være sikker på at du kommer til en by med minst 50 000 innebyggere? Da bør du fylle ut en ekstra søknad for vårt City Life-valg!

Med dette kan du bli plassert hvor som helst i USA, fra solrike California, til New England på østkysten, men aldri lengre enn 24 km fra en storby. Du er du garantert aldri langt unna det amerikanske storbylivet.


Atlanta, Georgia

Atlanta er hovedstaden og den mest folkerike byen i staten Georgia., sørøst i USA. Kjente personer som Martin Luther King Jr., Julia Roberts, T.I. og Usher kommer fra Atlanta. Byen byr på et behagelig klima og du kan se frem til morsomme arrangementer året rundt. 


Bay Area / Silicon Valley, California

Bay Area ligger i Nord-California og omringer San Francisco-bukta, der man kan finne storbyene San Jose, San Francisco og Oakland. Sør i Bay Are ligger Silicon Valley, det globale sentrum for teknologi og innovasjon. Her ligger Stanford University, samt hovedkontorene til kjente navn som Apple, Facebook og Netflix. 


College Station. Texas

College Station ligger øst i Texas, midt i den såkalte Texas Triangle. Her er vinteren mild, mens sommeren er lang og varm. De har mange flotte parker her, samt et stort utvalg av høyt rangerte offentlige skoler. Velger du College Station vil du virkelig få forstadsfølelsen. 


Columbia, South Carolina

Columbia er hovedstaden i South Carolina, og byr på et behagelig klima der vinteren er mild og sommeren er varm. Dette er en by som har et bredt utvalg av restauranter og fine parker. Her finner du også Riverbanks Zoo & Gardens, samt Columbia Museum of Arts. 


Corpus Christi, Texas

Corpus Christi er en kystby som ligger sør i Texas. Her er vinteren kort og mild, mens sommeren er lang og varm. Dette er en by som har flotte muligheter for aktiviteter utendørs, som hiking og vannsport. 


Dallas, Texas

I den spennende byen Dallas får du en perfekt kombinasjon av et trendy storbyliv og livsstilen som de sørlige statene er kjente for. Dallas har mer enn 1,3 millioner innbyggere og her finnes det alltid noe gøy å finne på etter skoletid. Sørg for å få med deg en kamp med Dallas Cowboys mens du er her!


Fort Collins, Colorado

Dette er en universitetsby, og er dermed full av liv og tilbyr flere spennende festivaler i løpet av året. Fort Collins ligger nord i Colorado og her får du oppleve et varierende klima, med alle fire sesonger. 


Grand Rapids, Michigan

Grand Rapids er den andre største byen i Michigan. Den er plassert øst for Lake Michigan, og har nesten 200.000 innbyggere. Både Grand Rapids og staten Michigan er meget populære blant utvekslingsstudenter fra hele verden.


Milwaukee, Wisconsin

Milwaukee er Wisconsins største by og har mer enn en halv million innbyggere. Byen ligger like ved den vakre Lake Michigan og har en heftig skyline langs vannet. I løpet av utvekslingsåret i Milwaukee bør du sørge for å få med deg en baseballmatch eller to når byens ikoniske lag Milwaukee Brewers spiller.  


Oklahoma City, Oklahoma

Oklahoma city er hovedstaden i staten Oklahoma og har rundt 600 000 innbyggere. Som utvekslingsstudent i Oklahoma City vil du nyte storbylivet, samtidig som du vil oppleve det sjarmerende sør, med bondens marked og cowboy-kultur. Et perfekt valg for deg som vil ha det beste av to verdener. 


Portland, Oregon

Portland er den største byer i Oregon, og det bor rundt en halv million mennesker i byen. Portland er kjent for sin hipster-kultur, et stort utvalg av kafeer og restauranter og vakre turløyper som gir utsikt over Mount Hood. Portland er en trendy by som tiltrekker unge og kreative mennesker fra hele USA. 


Seattle, Washington

Seattle er en populær by i staten Washington, nordvest i USA.Omtrent 700 000 amerikanere kaller Seattle for sitt hjem. Det gjør også de verdenskjente selskapene Amazon og Starbucks. Seattle er et utmerket valg for deg som vil å bo sentralt, men likevel ha nær tilgang til fjell og natur. 


Spokane, Washington

Spokane er den nest største byen i Washington. Her kan du bruke fritiden til å utforske et bredt utvalg av museer, eller bli med på flere av de årlige arrangementene. 


St. Louis, Missouri

St. Louis er en vakker by som ligger langs Mississippi-elven. Byen har rundt 300 000 innbyggere og byr på en imponerende skyline, grønne parker og mange spennende turistattraksjoner. Dette er det perfekte stedet for deg som ønsker å bo i en storby der det finnes mye å gjøre, men som fortsatt har holdt fast på småbysjarmen.


Traverse City, Michigan

Traverse City er kjent for dyrking av kirsebær, noe du vil få oppleve når det er tid for den årlige National Cherry Festival. Denne byen tilbyr noe for alle med sine flotte strender, skog og skibakker. 


Sikre ditt områdevalg i USA 

Avtal et gratis og uforpliktende intervju der vi forteller mer om våre ulike områdevalg og utvekslingsprogram i USA. 

Meld din interesse i dag! Vi har et begrenset antall plasser per område og mange av dem er populære, så sørg for å sikre deg en plass før det er for sent. 

Om du ønsker ennå flere valgmuligheter, anbefaler vi at du tar en titt på våre Select High School- og Boarding School-program til USA. 

Søk om å reise på utveksling

 

<< Tillbake til USA