Amerikansk High School Diploma

Ta et amerikansk diploma

Det amerikanske high school diploma-tillegget er et tilbud til deg som skal gå på high school i USA. Er du en ambisiøs student og tar et amerikansk diploma i tillegg til det norske betyr det at du får mer ut av dine fremtidige studier og karriere!

Tillegget er et samarbeid mellom Explorius og den prestisjefylte amerikanske boarding skolen Washington Academy. Dette gir deg den unike muligheten for et amerikansk vitnemål med kun fire ekstra nettkurs!

Prisen på tillegget er kr 37 000 til + din programpris.

Prosessen er enkel;

 • Ta er high school år i USA for å få den ultimate high school-opplevelsen.
 • Delta på fire nettkurs, undervist av en amerikansk lærer før avreise og/eller etter utvekslingsåret for å kvalifisere for et amerikansk diploma fra Washington Academy.

Meld din interesse

Hvorfor ta et amerikansk diploma?

Graduation på the Storm King School

Studenter som tar det dobbelte vitnemålet, vil få et forsprang i deres fremtidige studentliv og karriere. Du vil:

 • Få pensum, transkripsjoner og et vitnemål fra den prestisjetunge amerikanske boarding skolen, Washington Academy. Skolen ble grunnlagt i 1792 og er en av de eldste akademiene i USA. Et diplom fra Washington Academy har tilleggsverdi for aksept i topp amerikanske og internasjonale universiteter. Det har høyere verdi enn engelskspråklige sertifiseringer.
 • Berik CV-en din, med to videregående diplomer, for fremtidig akademisk og profesjonell karriere.
 • To videregående diplomer, for fremtidig akademisk og profesjonell karriere.
 • Velg mellom attraktive fag som ikke er tilgjengelige i din lokale skole.
 • Øk språkferdighetene dine: tenk, les, skriv og arbeid på engelsk, samhandle i live-økter med amerikanske lærere og internasjonale studenter.
 • Få en bra pris! Akkurat nå tilbyr vi en fantastisk pris til alle våre studenter - du betaler kr 37 000 til + din programpris.

Meld din interesse

Hvordan fungerer det med et amerikansk diploma?

Utveksling i USA

For å få et amerikansk high school diploma fra skolen din, må du fullføre 22-25 studiepoeng / kurs. Med Norsk-amerikansk Diploma trenger du bare å fullføre seks kurs totalt - to kurs i løpet av skoleåret i USA og de resterende fire kursene hjemmefra via Washington Academy online plattform.

To studiepoeng / kurs kan fullføres i løpet av året i USA:

 • Kreditt 1 - må være et engelskkurs.
 • Kreditt 2 - full kreditt på ett av følgende kurs kan overføres til Washington Academy:Engelsk I-IV (også kalt engelsk 9-12), engelsk sammensetning, amerikansk historie, finansiell kompetanse, marinbiologi, psykologi, sosiologi, bedriftsmatematikk, kystøkologi, ingeniørfag, robotteknologi, verdenshistorie, holocaust- og folkemordstudier, internasjonal virksomhet og økonomi, jus, kinesisk 1-3, spansk 1-3

Fire kurs gjennomføres online før avreise til USA og / eller etter at du kommer hjem til Norge:

Du trenger bare å studere fire nettkurs i Norge. Hvilke kurs du kan velge mellom, avhenger av hvilke kurs du velger for året ditt i USA.

To studiepoeng er obligatorisk for Washington Diploma;

 • Engelsk III eller IV (også kalt engelsk 11 eller 12)
 • Amerikansk historie

Hvis en av de ovennevnte, Engelsk III eller IV eller Amerikansk Historie studiepoengene (eller begge deler) er tatt i løpet av utvekslingsåret, trenger de ikke å bli studert på nytt.

De gjenværende studiepoengene fra Washington Academy-plattformen er "valgfrie" kurs:

 • Entreprenørskap
 • Psykologi
 • Sosiologi
 • Marinbiologi
 • Økonomisk kompetanse
 • Engelsk III eller IV (i tillegg til en obligatorisk engelsk)

Eksempel

En student kan oppnå studiepoeng for engelsk III og robotikk i løpet av skoleåret i USA. For å motta Washington Program, må hun/han studere online amerikansk historie (obligatorisk) pluss tre valgfag. For eksempel marinbiologi, sosiologi og entreprenørskap.

En annen student kan oppnå - mens hun/han er i USA - studiepoeng for engelsk II og spansk 1. For Washington Academy Program, vil hun/han da trenge å fullføre engelsk III eller IV (obligatorisk) og amerikansk historie (obligatorisk) pluss to valgfag. For eksempel økonomisk kompetanse og sosiologi.

Meld din interesse

Ulike måter å ta Norsk-amerikansk diplom

Norsk-amerikansk Diploma kan ta maksimalt tre år, og du må gjennomføre seks kurs totalt. Hvordan du planlegger kursene er helt opp til deg!

 • Du kan begynne med å studere et år i USA og deretter ta online kurs i ett eller to år i Norge,
 • eller start med ett år med online kurs, reis til USA det andre året og gå tilbake til online kurs det tredje året,
 • eller begynn med ett eller to år med online kurs og dra til USA for å fullføre de gjenværende kursene.
 • Du har også muligheten til å ta to av studiepoengene dine på våre online sommerkurs.

Nettkurs på sommeren

Nettkursene på sommeren finner sted i juli i fire uker med 60 timers live forelesninger og gruppediskusjoner og 40 timers online arbeid i ditt eget tempo. Sommerkursene gir deg to studiepoeng. Hvis du velger å ta sommerkurs, trenger du bare å fullføre to studiepoeng fra den elektroniske plattformen i løpet av skoleåret ditt i Norge.

Uken for en student som tar to kurs

Du starter uken med en online forelesning med en amerikansk lærer etterfulgt av en liten gruppediskusjon (forelesningen og diskusjonen tar omtrent en time totalt). Forelesningene holdes annenhver uke per kurs.

Du trenger omtrent 4-5 timer online arbeid i eget tempo. Du trenger ikke å følge en arbeidsplan (men vi anbefaler at du følger den forutbestemte forelesningsplanen for å delta i live-øktene og ikke komme bak). Hvis du tar en kreditt, trenger du omtrent 2-2,5 timer online arbeid per uke.

Foreleseren og læreren din følger jevnlig fremdriften din gjennom et online program. Du vil ha fri tilgang til de amerikanske lærerne og vil kunne kontakte dem via meldinger på plattformen og via e-post. De vil også kunne møte studenter i individuelle videosamtaler.

Det er også mulig å dele fremdriften din med lærerne dine i Norge og foreldrene dine.

Sikre deg din plass

Møt oss for en gratis og uforpliktende konsultasjon der vi gir deg mer informasjon om Norsk-amerikansk diplom.