Bli utvekslingsstudent - slik fungerer det

Utvekslingsstudent nyter utsikten over en dal i USA

Steg 1: Hvem kan søke
Steg 2: Velg din destinasjon
Steg 3: Bestill intervju
Steg 4: Gratis og uforpliktende intervju
Steg 5: Vurdering av intervjuet
Steg 6: Velkommen til programmet!
Steg 7: Din personlige kontaktperson
Steg 8: Søknad til vertslandet
Steg 9: Get Ready-møter
Steg 10: Din plassering
Steg 11: Visumsøknad
Steg 12: Avreisemøte
Steg 13: La utvekslingsåret starte!
Steg 14: Soft Landing Camp
Steg 15: Støtte gjennom året
Steg 16: Etter utvekslingsåret

Under finner du informasjon om hvordan et utvekslingsår med oss i Explorius fungerer – fra begynnelsen til slutten av din reise.

Det kan se ut som at det er mye informasjon å ta inn, men vi lover deg at det er både enkelt og smidig å bli utvekslingsstudent med oss.

Vi kommer til å veilede deg gjennom hele prosessen og gjøre alt vi kan for at du skal få det beste utvekslingsåret mulig.


Steg 1: Hvem kan søke om å bli utvekslingsstudent?

Utvekslingsstudenter i gruppe

For å reise på utveksling med Explorius må du oppfylle disse kriteriene: 

  • Være mellom 14 og 18 år*
  • Ikke ha fullført videregående skole
  • Være fulltidselev året før du reiser
  • Bestå alle fagene på skolen
  • Ha god helse
  • Ha grunnleggende engelskkunnskaper
  • Være moden, fleksibel og motivert (vi vil være sikre på at du er klar for å reise på utveksling!)

Hvis du er usikker på om du møter kriteriene over, er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss for mer informasjon.  

*Aldersgrensen varierer fra destinasjon til destinasjon. Lånekassen gir kun støtte for deg som reise på utveksling i Vg2.


Steg 2: Velg din destinasjon

Utvekslingsstudent i USA

Hvilket land vil du reise til? 


Les mer om våre ulike destinasjoner for å finne ut hvilket land du vil tilbringe utvekslingsåret i. Sjekk også ut våre utvekslingsprogram for å se hvilket program som passer deg best.

Er du interessert i tilbringe året i en av våre mest populære destinasjoner som USA, bo blant palmer og strender i Spania eller Réunion, eller kanskje gå på Boarding-skole i Storbritannia eller Canada?

Vi tilbyr garantert en destinasjon og et program som passer perfekt for deg.


Steg 3: Bestill intervju

Nye opplevelser som utvekslingsstudent

Hvis du føler at et utvekslingsår er noe for deg, er det tid for å bestille intervju! Vi kontakter deg for å avtale tidspunkt for intervjuet kort tid etter at du har sendt inn søknaden.

Intervjuet holdes i ditt nærområde eller over online.


Bestill intervju


Steg 4: Gratis og uforpliktende intervju 

Vi ønsker å møte deg og minst én av dine foresatte over et gratis og uforpliktende intervju. Du har sannsynligvis mange spørsmål om hvordan det er å reise på utveksling og hvordan du skal forberede deg. Dine foresatte ønsker kanskje også å finne ut mer om hvordan utvekslingsprogrammet fungerer og hvordan vi i Explorius jobber, før de velger å la deg reise på utveksling.

Vi i Explorius synes det er viktig å diskutere disse tingene med deg og din familie. Vi ser også frem til å lære mer om deg. Vi vil være sikre på at du har den rette innstillingen og er klar for å reise på utveksling i et helt skoleår.

En del av intervjuet vil være uten dine foresatte, slik at vi får muligheten til å bli enda bedre kjent med deg.

Intervjuet tar vanligvis rundt en time. Ta med deg en kopi ditt nyeste karakterkort eller send det til oss på e-post.


Steg 5: Vurdering av intervju

Utvekslingsstudenter nyter solen i USA

Etter at vi har vurdert intervjuet ditt og sett på karakterene dine bestemmer vi om du er klar for et utvekslingsår med oss.   

Utover å oppfylle kriteriene for alder og helse legger vi stor tyngde på din motivasjon og dine forventninger til utvekslingsåret.


Steg 6: Velkommen til programmet!

Utvekslingsstudenter deltar på arrangement

Fantastiske nyheter – du har fått plass i programmet!

Du mottar en e-post fra oss med våre generelle vilkår og programregler. Disse må du godkjenne* for å sikre din plass i utvekslingsprogrammet og ta det neste steget mot ditt store eventyr.

Gratulerer!

*Om du ikke aksepterer plassen din blir den gitt til noen andre.


Steg 7: Din personlige kontaktperson

Utvekslingsstudent sammen med sin lokale kontaktperson

Etter at du aksepterer plassen din får du din egen kontaktperson i Explorius som hjelper deg og dine foresatte gjennom hele prosessen før og under utvekslingsåret.

Vi gir deg en personlig kontaktperson for at du skal kunne få god oppfølging gjennom hele prosessen. Vi vil at du skal føle at du er i trygge hender og at personen som svarer på dine telefonsamtaler skal vite hvem du er. Du kan alltid skrive til din kontaktperson dersom du har noen spørsmål.


Steg 8: Søknad til vertslandet

Nå er det tid for å starte på søknaden som skal sendes til våre kollegaer i vertslandet. Det er denne søknaden som brukes for å finne din vertsfamilie.

I denne søknaden forteller du mer om deg selv, dine interesser og hva du ser frem til ved å reise på utveksling til landet du har valgt. Husk at det er vertsfamilien som velger deg, så det er viktig at du gir et ærlig og godt førsteinntrykk.

Vi gir deg selvsagt instruksjoner på hvordan du fyller ut søknaden. Din kontaktperson kommer til å veilede deg og gi deg gode tips underveis.


Steg 9: Get Ready-møter

Explorius på Soft Landing Camp for utvekslingsstudenter i USA

Vi holder to valgfrie Get Ready-møter og ett obligatorisk avreisemøte før avreise. Vi ønsker å gi deg og dine foresatte den beste forberedelsen til utvekslingsåret, samt muligheten til å møte andre kommende utvekslingsstudenter og foresatte.

På Get Ready-møtene forteller vi om livet i en vertsfamilie og skole, kulturelle forskjeller, bruk av sosiale medier og mye annet. 

Her møter du ansatte i Explorius og noen av våre tidligere utvekslingsstudenter. De forteller om sine erfaringer, gir deg gode råd og svarer på alle dine spørsmål.


Steg 10: Din plassering

Utvekslingsstudent sammen med vertsfamilien sin

Etter at våre kollegaer i vertslandet har mottatt og godkjent søknaden din begynner de å søke etter vertsfamilie og skole til deg, såfremt du ikke allerede har valgt skole selv


Kontaktpersonen din ringer deg når vi har funnet den rette vertsfamilien for deg. De fleste får sin plassering mellom mai og august.

Om våre vertsfamilier

Steg 11: Visumsøknad 

I noen land, slik som USA og Australia må du søke om visum for å kunne gå på skole. Noen ganger kan du søke online, men for USA må du til den amerikanske ambassaden i Oslo og for Canada må du til ambassaden i Stockholm.

Vi hjelper deg selvfølgelig med søknadsprosessen og sørger for at alt blir gjort riktig.


Steg 12: Avreisemøte

En utvekslingsstudents utsikt fra et fly

På avreisemøtet forteller vi blant annet om programreglene, ev. hjemlengsel, og detaljer rundt avreie. Avreisemøtet er obligatorisk for deg og minst en foresatt.

Du får informasjon om avreisemøte via e-post.


Steg 13: La utvekslingsåret starte!

Utvekslingsstudenter hopper på et fjell i New Zealand

Nå har søknaden din og ev. visumsøknad blitt godkjent, du og dine foresatte har deltatt på vårt obligatoriske avreisemøte, og du har mottatt plassering hos en vertsfamilie og skole i ditt vertsland.

Det på tide å pakke kofferten og la utvekslingsåret starte!


Steg 14: Soft Landing Camp

 

Vi vil at våre utvekslingsstudenter skal få en fantastisk start på utvekslingsåret og har derfor inkludert vår populære Soft Landing Camp i programprisen.  På Soft Landing Camp får du din aller første introduksjonen til vertslandet. Workshops, seminarer og sightseeing arrangeres for at du skal få den beste forberedelsen.

Soft Landing Camp er virkelig et høydepunkt og den perfekte starten på ditt skoleår i utlandet. På Soft Landing Camp treffer du andre utvekslingsstudenter fra både Norge og andre land, som også ser frem til det samme eventyret som deg og vet nøyaktig hvor spent du er.

Etter dagene på Soft Landing Camp er det tid for å reise videre til vertsfamilien din og la utvekslingsåret starte på ordentlig!

Camp i New York, Sydney, London og mer

Tre utvekslingsstudenter i New York

Hvilken Soft Landing Camp vil du delta på?

Les mer om du ulike campene under hver destinasjon. 

Nord-Amerika

USA – New York
Canada – New York

Oseania 

Australia – Sydney
New Zealand – Auckland

Europa

Storbritannia – London
Irland – Dublin
Tyskland – Mannheim
Italia – Milano
Spania – Barcelona eller Madrid
Frankrike – Paris
Réunion – St. Denis

Sør-Amerika

Argentina – Córdoba

Asia

Japan – Tokyo 


Steg 15: Støtte gjennom året

Utvekslingsstudent nyter utsikter fra Rockefeller Center i New York

Som Explorius’ utvekslingsstudent er du alltid i trygge hender. Din kontaktperson er der for deg gjennom hele året. Når du ankommer ditt vertsland får du også en lokal kontaktperson som bor i ditt nærområde.

Din lokale kontaktperson er bare en telefonsamtale unna og kan hjelpe deg hvis noe skulle oppstå eller om du har noen spørsmål. Den lokale kontaktpersonen arrangerer også sammenkomster for deg og andre utvekslingsstudenter i området.

Kontaktpersonen din kontakter deg minst én gang i måneden for å se hvordan du har det og om alt går bra.

Både din lokale kontaktperson, vårt kontor i Norge og vårt kontor eller partnerorganisasjon i vertslandet er tilgjengelig for deg 24/7 ved nødstilfelle.


Steg 16: Etter utvekslingsåret

Utvekslingsstudenter poserer i gruppe

Mange utvekslingsstudenter opplever at månedene i vertslandet flyr av gårde og før de vet ordet av det er det på tide å reise tilbake til Norge.

Men utvekslingseventyret slutter ikke der. Vi holder selvfølgelig kontakt med deg etter at utvekslingsåret er over!

Bli ambassadør

Å bli Explorius-ambassadør er en flott måte å få arbeidserfaring og inspirere andre ungdommer til å reise på utveksling.

Dette passer for deg som er utadvendt, ivrig og ønsker å dele dine erfaringer fra utvekslingsåret.

Juniorambassadør

Du kan bli juniorambassadør med en gang du kommer tilbake fra ditt utvekslingsår.

Som juniorambassadør henger du opp plakater og holder presentasjoner på skoler i ditt nærområde. Du kan også delta på våre inspirasjonskvelder og Get Ready-møter hvor du deler dine erfaringer med kommende utvekslingsstudenter og deres foresatte.

Du får god støtte fra oss som jobber i Explorius. Du har selvsagt også mulighet til å ta egne initiativ og dele egne tanker og idéer mer oss.

Seniorambassadør

Etter at du har fullført videregående skole kan du bli en av våre seniorambassadører.

Som seniorambassadør får du mer ansvar, og du kan delta på utdanningsmesser, holde intervjuer for kommende utvekslingsstudenter og deres foresatte, samt lede informasjonsmøter i ditt nærområde.

Høres dette interessant ut? Kontakt oss for å høre mer og melde din interesse.

Bli med i vårt Alumni nettverk

Bli medlem av vårt Alumni nettverk på LinkedIn. Hold kontakt med andre Explorius-studenter, les deres historier og del din egen. På denne måten kan du utvide ditt profesjonelle nettverk, som kan være en stor fordel i din fremtidige karriere. Du og dine foresatte kan bli med i gruppen allerede i dag!


Spørsmål?

Hvis du har flere spørsmål om søknadsprosessen er du selvfølgelig velkommen til å ta kontakt.

Vi ser frem til å være en del av ditt livs opplevelse!

Søk om å reise på utveksling