Et utvekslingsår – Slik fungerer det

hur ansöker jag utbytesår

Steg 1: Hvem kan søke
Steg 2: Velg din destinasjon
Steg 3: Bestill intervju
Steg 4: Gratis og uforpliktende intervju
Steg 5: Vurdering av intervjuet
Steg 6: Velkommen til programmet!
Steg 7: Din personlige kontaktperson
Steg 8: Søknad til vertslandet
Steg 9: Get Ready-møter
Steg 10: Din plassering
Steg 11: Visumsøknad
Steg 12: Avreisemøte
Steg 13: La utvekslingsåret starte!
Steg 14: Soft Landing Camp
Steg 15: Støtte gjennom året
Steg 16: Etter utvekslingsåret

Under finner du informasjon om hvordan et utvekslingsår med oss Explorius fungerer – fra begynnelsen til slutten av din reise.

Det kan se ut som at det er mye informasjon å ta inn, men vi lover deg at det er både enkelt å bli utvekslingsstudent med oss.

Vi kommer til å veilede deg gjennom hele prosessen og gjøre det vi kan for at du skal få det beste utvekslingsåret mulig.

Steg 1: Hvem kan søke?

Explore the World - learn for life

For å reise på utveksling med Explorius må du oppfylle disse kriteriene: 

  • Være mellom 14–18 år*
  • Ikke ha fullført videregående
  • Være fulltidselev året før du reiser
  • Bestå alle fagene på skolen
  • Ha god helse
  • Ha grunnleggende engelskkunnskaper
  • Være moden, fleksibel og motivert (vi vil være sikre på at du er klar til å reise på utveksling!)

Hvis du er usikker på om du møter kriteriene over er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss for mer informasjon.  

*Aldersgrensen varierer fra destinasjon til destinasjon. Lånekassen gir kun støtte for deg som reise på utveksling i Vg2.

 

Steg 2: Velg din destinasjon

Map-of-USA

Hvilket land vil du reise til?

Les mer om våre ulike destinasjoner for å finne ut hvilket land du vil tilbringe utvekslingsåret i. Sjekk også ut våre utvekslingsprogram for å se hvilket program som passer dine ønsker best.

Kanskje du er interessert i å gå på skole i en av våre mest populære destinasjoner som USA, bo blant palmer og strender i Spania eller på Réunion eller gå på Boarding-skole i Storbritannia eller Canada?

Vi tilbyr garantert en destinasjon og program som passer perfekt for deg.

 

Steg 3: Bestill intervju

reunion island

Hvis du føler at et utvekslingsår er noe for deg, er det tid for å søke! Vi kontakter deg for å avtale tidspunkt for intervjuet kort tid etter at du har sendt inn søknaden.

Intervjuet holdes i ditt nærområde eller over Skype.


Bestill intervju

 

Steg 4: Gratis og uforpliktende intervju

Vi ønsker å møte deg og minst én av dine foresatte over et gratis og uforpliktende intervju. Du har sannsynligvis mange spørsmål om hvordan det er å reise på utveksling og hvordan du skal forberede deg. Dine foresatte ønsker sikkert også å finne ut mer om hvordan utvekslingsprogrammet fungerer og hvordan vi i Explorius jobber før du velger å la deg reise.

Vi i Explorius synes det er viktig å diskutere disse tingene med deg og din familie. Vi ser også frem imot å lære mer om deg. Vi vil være sikre på at du har den rette innstillingen og er klar for å reise på utveksling i et helt skoleår.

En del av intervjuet vil være uten dine foresatte, slik at vi får muligheten til å bli enda bedre kjent med deg.

Intervjuet tar vanligvis rundt en time. Ta gjerne med deg en kopi ditt nyeste karakterkort til intervjuet.

 

Steg 5: Vurdering av intervju

Etter at vi har vurdert intervjuet ditt og sett på karakterene dine bestemmer vi om du er klar for et utvekslingsår med oss.

Utover å oppfylle kriteriene for alder og helse legger vi stor tyngde på din motivasjon og dine forventninger for utvekslingsåret.

 

Steg 6: Velkommen til programmet!

Fantastiske nyheter – du har fått plass i programmet!

Du mottar en e-post for oss med våre generelle vilkår og programregler. Disse må du godkjenne* for å sikre din plass i utvekslingsprogrammet og ta det neste steget mot ditt store eventyr.

Gratulerer!

*Om du ikke aksepterer plassen din blir den gitt til noen andre.


Steg 7: Din personlige kontaktperson

Etter at du aksepterer plassen din får du din egen kontaktperson i Explorius som hjelper deg og dine foresatte gjennom hele prosessen før og under ditt utvekslingsår.

Vi gir deg en personlig kontaktperson for at du skal kunne få den beste servicen mulig. Vi vil at du skal føle at du er i trygge hender og at personen som svarer på dine telefonsamtaler skal vite hvem du er. Du kan alltid nå ut til din kontaktperson om du har noen spørsmål.

 

Steg 8: Søknad til vertslandet

Nå er det tid for å starte på søknaden som skal sendes til våre kollegaer i vertslandet ditt. Det er denne søknaden som brukes for å finne din vertsfamilie.

I denne søknaden forteller du mer om deg selv, dine interesser og hva du ser frem til ved å reise på utveksling til landet du har valgt. Husk at det er vertsfamilien som velger deg, så det er viktig at du gir et ærlig og godt førsteinntrykk.

Vi gir deg selvsagt instruksjoner på hvordan du fyller ut søknaden. Din kontaktperson kommer til å veilede deg og gi deg gode tips underveis.


Steg 9: Get Ready-møter

Vi holder to valgfrie Get Ready-møter og ett obligatorisk avreisemøte før avreise. Dette er for at du skal få den beste forberedelsen for ditt utvekslingsår og at du og dine foresatte skal få muligheten til å møte andre kommende utvekslingsstudenter og foresatte i samme situasjon.

På Get Ready-møtenr forteller vi om livet på en ny skole og med vertsfamilien, kulturelle forskjeller, bruk av sosiale medier og mye annet.

Her møter du ansatte i Explorius og noen av studenter som nylig har kommet hjem fra utveksling. De forteller om sine erfaringer, gir deg gode råd og svarer på alle dine spørsmål.

 

Steg 10: Din plassering

Etter at våre kollegaer i vertslandet har mottatt og godkjent søknaden din begynner de å søke etter vertsfamilie og skole til deg, såfremt du ikke allerede har valgt skole selv.

Kontaktpersonen din ringer deg når vi har funnet den rette vertsfamilien for deg. De fleste får sin plassering fra mai-august.

Om våre vertsfamilier

 

Steg 11: Visumsøknad

I noen land, slik som USA og Australia må du søke om visum for å kunne gå på skole der. Noen ganger kan du søke online, men for USA må du til den amerikanske ambassaden i Oslo og for Canada må du til ambassaden i Stockholm.

Vi hjelper deg selvfølgelig med søknadsprosessen og sørger for at alt blir gjort riktig.Steg 12: AvreisemøtePå avreisemøtet forteller vi blant annet om programreglene, hjemlengsel, livet hos en vertsfamilie og på skolen. Avreisemøtet er obligatorisk for deg og minst en foresatt.

Du får informasjon om avreisemøte via e-post.

 

Steg 13: La utvekslingsåret starte!

Nå har søknaden din og ev. visumsøknad blitt godkjent, du og dine foresatte har deltatt på vårt obligatoriske avreisemøte, og du har mottatt plassering hos en vertsfamilie og skole i ditt vertsland.

Det er endelig på tide å begynne å pakke og la utvekslingsåret starte!Steg 14: Soft Landing Camp

 

Vi vil at våre utvekslingsstudenter skal få en fantastisk start på utvekslingsåret og har derfor inkludert vår populære Soft Landing Camp i programprisen.* På Soft Landing Camp får du din aller første introduksjonen til ditt vertsland. Workshops, seminarer og sightseeing arrangeres for at du skal få den beste forberedelsen.

Soft Landing Camp er virkelig et høydepunkt og den perfekte starten på ditt skoleår i utlandet. På Soft Landing Camp treffer du andre utvekslingsstudenter fra både Norge og andre land. Disse utvekslingsstudentene ser fra imot det samme eventyret som deg og vet nøyaktig hvor spent du er.

Etter dagene på Soft Landing Camp er det tid for å reise videre til vertsfamilien din og la utvekslingsåret starte på ordentlig!

 

Camp i New York, Sydney, London og mer

Hvilken Soft Landing Camp vil du delta på?

Les mer om du ulike campene under hver destinasjon. 

Nord-Amerika

USA – New York
Canada – New York

Oseania 

Australia – Sydney
New Zealand – Auckland

Europa

Storbritannia – London
Irland – Dublin
Tyskland – Mannheim
Italia – Milano
Spania – Barcelona eller Madrid
Frankrike – Paris
Réunion – St. Denis

Sør-Amerika

Argentina – Córdoba

Asia

Japan – Tokyo

 

*Soft Landing Camp er inkludert på alle våre utvekslingsprogram med unntak for Select High School i Australia (inkludert i Queensland), Canada, New Zealand og Irland, Summer High School i Australia og Boarding School i Canada, New Zealand og Irland. I Canada og Irland kan programmene kan Soft Landing Camp legges til mot et tillegg. Les mer under din valgte destinasjon.

 

Steg 15: Støtte gjennom året

Som Explorius’ utvekslingsstudent er du alltid i trygge hender. Din kontaktperson er der for deg gjennom hele året. Når du ankommer ditt vertsland for du også en lokal kontaktperson som bor i ditt nærområde.

Din lokale kontaktperson er bare en telefonsamtale unna og kan hjelpe deg hvis noe skulle dukke opp eller om du har noen spørsmål. Den lokale kontaktpersonen arrangerer også sammenkomster for deg og andre utvekslingsstudenter i området.

Kontaktpersonen din kontakter deg minst en gang i måneden for å se hvordan du har det og om alt går bra.

Både din lokale kontaktperson, vårt kontor i Norge og vårt kontor eller partnerorganisasjon i vertslandet er tilgjengelig for deg 24/7 ved nødstilfelle.

 

Steg 16: Etter utvekslingsåret

Mange utvekslingsstudenter opplever at månedene i vertslandet flyr og før de vet ordet av det er det på tide å reise hjem til Norge igjen.

Men utvekslingseventyret slutter ikke er. Vi holder selvfølgelig kontakt med deg etter at utvekslingsåret er over!

Bli ambassadør

Å bli Explorius-ambassadør er en flott måte å få arbeidserfaring og å inspirere andre ungdommer til å reise på utveksling.

Dette passer for deg som er utadvendt, ivrig og ønsker å dele dine erfaringer fra utvekslingsåret.

Juniorambassadør

Du kan bli juniorambassadør med en gang du kommer tilbake fra ditt utvekslingsår.

Som juniorambassadør henger opp plakater og holder presentasjoner på skoler i ditt nærområde. Du kan også delta på våre inspirasjonskvelder og Get Ready-møter hvor du deler dine erfaringer med kommende utvekslingsstudenter og deres foresatte.

Du får god støtte fra oss som jobber i Explorius. Du får også mulighet til å ta egne og komme opp med egne idéer.

Seniorambassadør

Etter at du har fullført videregående skole kan du bli en av våre seniorambassadører.

Som seniorambassadør får du mer ansvar enn du gjør som juniorambassadør. Du kan delta på utdanningsmesser, holde intervjuer for kommende utvekslingsstudenter og deres foresatte samt lede inspirasjonsmøter i ditt nærområde.

Høres dette interessant ut? Kontakt oss for å høre mer og melde din interesse.

Bli med i vårt Alumni nettverk

Bli medlem av vårt Alumni nettverk på LinkedIn (link to group). Hold kontakt med andre Explorius-studenter, les deres historier og del din egen. På denne måten kan du utvide ditt profesjonelle nettverk, som kan være en stor fordel i din fremtidige karriere. Du og dine foresatte kan bli med i gruppen allerede i dag!


Spørsmål?

Äventyrligt utbytesår i Kanada

Hvis du har flere spørsmål om søknadsprosessen er du selvfølgelig velkommen til å kontakte oss og vi kommer tilbake til deg så snart som mulig.

Vi ser frem til å være en del av ditt livs opplevelse!


Søk om å reise på utveksling