Utveksling - steg for steg

1. Når du vurderer å reise utveksling - Avtal intervju
Så moro at du vurdere å reise på utveksling. Det å reise på utveksling er en veldig morsom og lærerik opplevelse, men også utfordrende. De fleste studentene som har reist på utveksling beskriver sitt utvekslingsår som det beste året i sitt liv.

Dersom du har lyst til å reise på utveksling, kan du bestille et intervju her – da vil du bli kontaktet av en av våre ambassadører innen kort tid, som vil sette opp en dato og tid for et intervju med deg og minst en av dine foresatte. 

2. Intervjuet
Intervjuet er gratis, uforpliktende og personlig. 
Intervjuet tar ca.1 time og består av en informasjonsdel, og en intervjudel. Dere kan selvfølgelig også spørre om det dere måtte lure på. Les mer om intervjuet her. 

3. Etter intervjuet
Etter intervjuet vil du få en e-post fra kontoret hvor det står om vi kan ta deg inn i programmet eller ikke. Vi ser på motivasjon, forventninger, karakterer og helse. 
Dersom vi kan gi deg en plass i programmet vil du motta påmeldingsskjema og generelle vilkår som du må returnere dersom du aksepterer plassen. Vi har begrenset antall plasser i noen land, så det kan lønne seg å returnere dette raskt for å sikre seg en plass. 

4. Etter at du er inne i programmet
Når du er inne i programmet vil du snart få din egen kontaktperson på kontoret, som kommer til å sende deg søknaden du skal fylle ut, som senere skal sendes til ditt vertsland. Mange søknader er elektronisk, og du vil da få ditt eget brukernavn og passord. 

5. Når din søknad er sendt over til vertslandet
Når din søknad er sendt over til vertslandet kan de begynne å lete etter en familie til og finne en skoleplass i nærheten til vertsfamilien. En kan få vertsfamilie når som helst etter at man har sendt søknaden til vertslandet, men det er mest vanlig å få vertsfamilie i løpet av juni, juli og august før avreise. 

6. Get Ready møter
Etter at du har meldt deg inn i programmet vil du og dine foresatte få tilbud om å delta på to Get Ready møter for å lære mer livet som utvekslingsstudent. Det første møtet avholdes i november og det andre i februar. Se byer, datoer og tider her.

7. Avreisemøte
Alle som reiser på utveksling med Explorius må delta på avreisemøte sammen med minst en foresatt. Her vil dere få mye nyttig informasjon i forbindelse med utvekslingsåret. 

 

Send inn et interesseskjema, dersom du har lyst til å bli kontaktet for et intervju, eller dersom du bare ønsker å bli kontaktet, kan du fylle inn skjemaet til høyre.