Hvordan foregår et intervju?Start på din søknad – gratis!

Alle som ønsker å tilbringe et år på videregående skole i utlandet må gå gjennom et personlig intervju som første steg i søknadsprosessen. Formålet med intervjuet er å lære deg å kjenne og informere om hvordan utvekslingsprogrammet fungerer. Alle utvekslingsorganisasjoner krever et møte eller intervju som en del av søknadsprosessen.

Møte med Explorius er gratis
Du har helt sikkert mange spørsmål om hvordan det er å være en utvekslingsstudent i utlandet og hvordan du kan forberede deg for året. Foreldrene dine ønsker helt sikkert mer informasjon om utvekslingsprogrammet før de kan ta en avgjørelse om du skal få reise eller ikke. Vi i Explorius syns det er veldig viktig for familien å diskutere disse tingene med vår ambassadør uten å føle dere stresset eller presset til å velge en organisasjon før dere har hatt mulighet til å treffe oss. Det er derfor våre intervjuer alltid er gratis for dere. Intervjuet tar cirka en time, avhengig av hva og hvor mye du og dine foreldre lurer på. 

En del av intervjuet vil foregå på engelsk 
Du vil klare den engelskspråklige delen av intervjuet uten problemer – vi kommer ikke til å dømme dine engelskkunnskaper i intervjuet og du trenger ikke ha 5 eller 6 i engelsk for å lykkes som utvekslingsstudent. Så når ambassadøren starter på den engelskspråklige delen av intervjuet er det bare å trekke pusten, slappe av og svare på spørsmålene som om du snakker med en engelskspråklig venn. 


Vi vil treffe foreldrene dine 
Minst én av dine foresatte må være med på intervjuet. Intervjuet starter med en informasjonsdel for deg og dine foresatte. Etter dere har fått spurt om det dere lurer på vil ambassadøren be dine foreldre om å gå ut av rommet så dere kan prate på egen hånd. Dette er så vi kan bli litt kjent med deg når du er uten foreldrene dine - tross alt er det du som skal reise på utveksling, ikke foreldrene dine. 

Intervjuet er ikke forpliktende 
Du kan komme på intervju og få informasjon om programmet uten å forplikter deg til noe. Kort tid etter intervjuet vil du få beskjed om du får inntak i programmet. Deretter er det opp til deg og dine foreldre om dere ønsker å takke ja til plassen i programmet.