Hvem kan søke om å dra på utveksling?Vil du reise på utveksling? Søk nå! 
Opptakskravene er enkle: du må være født mellom 1. mars 2001 og 1. august 2003. Det er en forutsetning at du ikke har fullført videregående skole enda, og at du er heltidselev enten ved ungdomsskole eller videregående skole, samt at du har bestått alle fag. 

Under intervjuet vurderer vi din modenhet og motivasjon, slik at vi kan forsikre oss om at du er i stand til å takle et utenlandsår. Din helsetilstand vil også bli vurdert. 

NB: I enkelte av våre programmer kan du være både litt yngre eller eldre, ta kontakt så gir vi deg mer informasjon om dette.

Få året godkjent i Norge
For å få året ditt godkjent i Norge slik at du kan søke om borteboer- og reisestipend fra Statens Lånekasse, må du ta det første året av videregående i Norge, og avtale med skolen din om godkjenning av året, for så å fullføre det 3. året hjemme i Norge. 

Hvis du ønsker å reise på utveksling på den sørlige halvkule, der skoleåret starter i januar, kan Lånekassen gjøre unntak for elever som reiser 2. halvdel av Vg1 og blir borte gjennom 1. halvdel av Vg2.