Informasjon til foresatte av utvekslingselever

utvekslingsstudenter sammen i Georgia

For oss i Explorius er det en selvfølge at ikke bare våre utvekslingselever skal ha et godt år, men også dere som foresatte. Med oss er barnet deres alltid i trygge hender, og å holde dem trygge er alltid vår største prioritering.

Vi er beæret over å ha bli gitt den tilliten det er, å organisere utvekslingsopplevelser for det mest dyrebare en foresatt eier. Vi er også overbevist om at et utvekslingsår er den beste investeringen en tenåring kan gjøre.

Hvorfor dra på utveksling?

Utvekslingsstuent og vertsfamilie foran juletre i pysjamas

Vi i Explorius har arrangert utvekslingsår for nysgjerrige tenåringer i mer enn 10 år, og kan ikke tenke oss en bedre jobb. Ingenting gjør oss stoltere enn å se elevene våre komme tilbake som mer selvstendige, sterke og modne mennesker, bare etter noen måneder ute på tur.

Med nye språkkunnskaper, internasjonale venner og en styrket selvfølelse vil barnet ditt få en signifikant fordel både i fremtidig jobb- og studieliv. Allerede i alderen 17-18 har de lært seg å ta ansvar, behandle uforutsette situasjoner og tilpasse seg til en ny kultur, mange mil fra hjemme.

Hvor imponerende er ikke det?

Sjekk ut våre studentblogger og -vlogger fra nåværende elever, for å lese og høre mer om andres utvekslingsopplevelser.

 

En trygg måte å utforske verden på 

Å dra på utveksling på videregående er en trygg måte for ungdom å utforske verden på. Barnet ditt vil bo med en av våre nøye utvalgte vertsfamilier som vil se etter barnet ditt som om det var sitt eget. Familien har blitt kontrollert gjennom intervjuer, hjemmebesøk og referanser, før de har fått lov til å ta vare på ditt barn.

Les mer om våre vertsfamilier, og hvordan de blir valgt.

 

24/7 support

Vi i Explorius tilbyr 24/7 support, og kan bli nådd av deg og ditt barn når som helst. Du vil få en personlig kontaktperson i Norge, som vil være der for deg, og guide deg hvert skritt gjennom året.

Når ditt barn ankommer vertslandet vil det også få en lokal kontaktperson i nærheten av vertsfamiliens hjem. Den lokale kontaktpersonen kan kontaktes når det trengs, og kommer til å følge opp hvordan det går, i alle fall en gang i måneden. Det hender også at kontaktpersonen arrangerer møter med andre utvekslingselever i området.

 

Fremdriftsrapport – hver måned!

Våre lokale kontaktpersoner i ditt barns vertsland sender månedlige fremdriftsrapporter til oss her i Explorius Norge, og til dere som foresatte.

Disse rapportene inneholder oppdateringer om ditt barns trivsel og generelle status. Dette gir deg en oversikt over deres skolegang og livet hos vertsfamilien, fritidsaktiviteter med mer. Vi gjør dette for at du og barnet ditt skal føle dere trygge, sett og lyttet til under hele utvekslingen.

 

Nulltoleranse for alkohol 

Explorius har en nulltoleranse for alkohol og bruk av narkotiske stoffer. Noen foresatte føler at det er tryggere å vente til etter videregående med å sende barna på utveksling.
I sammenligning med studier på høyere nivå mener vi at et utvekslingsår med oss i Explorius ikke gir noe rom for festing eller sene nattestimer.

Barnet ditt vil lære å bli selvstendig, og vokse mye under året. Mange fyller også 18 under utvekslingsoppholdet. Likevel vil de bli ansett som barn av både oss, og vertsfamilien, så lenge de er innrullert i programmet. Deres sikkerhet og velvære kommer alltid først. Derfor er det en selvfølge for oss å ha en nulltoleranse for bruk av alkohol og narkotiske stoffer.

Slik fungerer det

 

Hvorfor Explorius?

Fire studenter i sportstøy smiler mot kamara

  • Eksperter på videregående utveksling – Vi er ekte eksperter på utveksling, fordi vi ikke tilbyr noen språkreiser eller andre programmer utenfor vår ekspertise. Vi fokuserer fullt og helt på å være det beste tilbudet blant utvekslingsprogrammer, både på service og kunnskap.

  • Aiducatius – Et utvekslingsår påvirker ikke bare familien din. Ved å dra på utveksling med oss, får en ung student i Gambia i Vest-Afrika, garantert et fullt år med utdanning, takket være deg og ditt barn. Les mer om Aiducatius stiftelsen her.

  • Get Ready-møter – Vi arrangerer tre forberedende møter før avreisebåde for degog ditt barn. På møtene får du informasjon om det nødvendigeføravreise. I tillegg får du møtevåre eminente ansatte ogstudentambassadører, som nylig har vært ute på et utvekslingsår med oss. 

  • Opplevelse – Vi har lang erfaring med utvekslingsarbeid på videregående nivå, og et godt forhold til våre underorganisasjoner og partnere i andre land. I tillegg har våre ansatte erfaringer på et mer personlig nivå. Enten som tidligere utvekslingselever, eller som foresatte til barn som har vært ute.

Vi vet alt om forventninger, stress og spenning før avreise. Vi kjenner til kultursjokk, hjemlengsel og hvordan det er å komme tilbake til Norge, etter et utrolig år på utveksling. Å vite hva våre utvekslingsstudenter og deres foresatte går igjennom drar oss nærmere elevene, og gir oss en mulighet til å kunne gi enda bedre støtte og service.

 

Vi i Explorius

 

Foresatt om Explorius

Martin er VELDIG fornøyd med sittutvekslingsår! Han har hatt et fantastiskår med en fantastiskfamilie!! Hans utvekslingsår i Sør-Amerika kommer til å bety så mye, og har gitt han erfaringer og kunnskaper som han aldri kunne fått et annet sted. Vi som familie er så fornøyd med året som har gått, og med innsatsen til dere i Explorius! – Marianne, moren til Martin, Argentina