Informasjon angående Covid-19-situasjonen

Utvekslingsstudenter i Spania

Nå som vi alle lærer mer om COVID-19 og hvordan vi kan holde studenter og lokalsamfunn sikre for alle parter, ønsker vi å samle informasjonen med oppdateringer fra våre respektive vertsland på ett sted. På denne siden kan du lese om det kommende skoleåret i utlandet, med avganger høsten 2021.

Ett team over hele kloden

Explorius er stolt over å være en del av Educatius Group, en ledende og pålitelig organisasjon innen internasjonal utdanning. Educatius Group tilbyr utveksling over hele verden for studenter i over 60+ land. Sammen er vi ett team over hele kloden, og sammen sørger vi for at våre utvekslingsstudenter får den beste, mest sikre og en givende opplevelse i utlandet.

Vi har kontinuerlig kontakt med våre kolleger over hele verden, og følger informasjonen og anbefalingene fra våre lokale myndigheter og destinasjonsregjeringer og helsemyndigheter. Vi har sett at skoler og nasjoner over hele verden har vært ivrige etter å åpne igjen, men også bestemt på å gjøre dette på en måte som vil sikre sikkerheten til studentene og lokalsamfunnet. Vi har sett noen endringer i skolemiljøene som er det for å sikre elevenes sikkerhet. Som blant annet det at alle studenter bruker masker og holder avstand fra hverandre.

Endringer i våre destinasjoner og programmer vil alltid bli kommunisert fortløpende. Våre studenters sikkerhet er vår høyeste prioritet, og vi lar ingen reise på utveksling, uten å forsikre oss om at vertslandet er klare til å ta imot internasjonale utvekslingsstudenter.

Generell informasjon

Hva om det ikke blir mulig å reise til mitt vertsland i høst? Hva om grensene er stengt?

Høsten 2020 klarte vi å sende glade utvekslingsstudenter trygt på programmene sine til alle landene som tok imot utvekslingsstudenter (i motsetning til noen organisasjoner som avlyste sine 2020-programmer), og vi jobber nå målrettet mot avreise høsten 2021.

Vi jobber kontinuerlig med statlige instanser både her hjemme i Norge og i vertslandene, for å holde oss oppdatert på COVID-19 situasjonen og ev. ringvirkninger av dette. Vi holder deg oppdatert og forsikrer deg om at vi har de mest fleksible avbestillingsreglene for høsten 2021:

  • Siden vi var vellykket med å sende studenter på utveksling høsten 2020, kan du trygt stole på at programmene også vil ta sted i 2021, så lenge vertslandets grenser er åpne.
  • Vi kan endre programstart til 2022 (vår eller høst)
  • Vi kan hjelpe deg med endring av desinasjon
  • Dersom det ikke blir mulig å reise til din destinasjon, på grunn av stengte grenser eller visum reglement – vil Explorius refundere programavgiften (minus depositum og kostnad for avbestillingsforsikring). 

Er studentene dekket for COVID-19 av medisinsk forsikring i løpet av studiet? 

Ja. Enhver ulykke eller sykdom, også relatert til COVID- 19 som oppstår med studenten under hans eller hennes program, vil være dekket av forsikring.

Hvordan vil en mulig ny bølge av COVID-19 bli håndtert?

I løpet av de siste månedene har vi lært mye om hvordan COVID-19 sprer seg, hvem som er i risikogruppen og hvilke faktorer som er effektive for å begrense smitte, og vi tilpasser oss alle en ny normal. I tilfellet en ny bølge av COVID-19, vil det kun påvirke utvekslingsprogrammet på kortere sikt. Dersom det kommer en ny lock-down situasjon, vil vi ikke returnere studentene hjem på samme måte som det ble gjort i vår, med mindre det kommer et regjeringsdirektiv.  

Studenter på utveksling 2020/2021 

Til tross for Covid-situasjonen har vi den forståelse av at våre studenter er glade og har det fint på deres programmer. Noen skoler kjører en hybridmodel (undervisning online og i klasserommet), alt etter de lokale restriksjoner og retningslinjer.

Du kan få et innblikk i hvordan det er å være en utvekslingsstudent på Instagram, Snapchat og blogger.

Oppdatert: 22. mars 2021

USA

Classic- og Select-programmene

USA sitt vaksinasjonsprogram er godt i gang, der omtrent 25% av befolkningen mottok sin første dose innen 15. Mars. I april vil flere stater begynne å gi vaksiner for alle innbyggere over 16 år.

Selv om grensene til USA forblir stengt for turister og ikke-essensielle reisende fra EU, erklærte U.S. Depratment of State 15. juli 2020 formelt at internasjonale studenter fra EU betraktes som et «fritak for nasjonal interesse» og får lov til å reise til USA på F-1 eller J-1 studentvisum (kilde). Fra den datoen godtok, og ofte prioriterer, amerikanske konsulater i hele EU studentvisumsintervjuer.

Med det så ønsker vi å gjøre det klart at internasjonale studenter som reiser på programmene våre, er i stand til å få et intervju for et F-1 eller J-1 visum, og dermer er i stand til å studere i USA til høsten 2021. Vår søsterorganisasjon i USA ønsket hundrevis av glade studenter velkommen til utbekslingsprogrammet for høsten 2020, mens mange andre utvekslingsorganisasjoner måtte stenge.

Må jeg i karantene?

I USA er det en anbefaling fra CDC om at internasjonale reisende bør i karantene. Dersom dette blir nødvendig, må studenten holde seg hjemme i 10 dager etter ankomst. De vil kunne ta igjen timer de eventuelt går glipp av online.

Trenger jeg å ta en Covid-19 test?

Alle reisende som kommer til USA er pålagt å vise frem et bevis på en negativ Covid-19 (PCR) test som er tatt innen 3 dager før avreise. Detaljer om godkjente testtyper finner du her.

Plasseringsgaranti

Hvis du bestiller et utvekslingsår med oss, garanterer vi en plassering i USA. Siden vi driver programmet, kan vi garantere en plassering på en videregående skole i USA, selv om den opprinnelige plasseringen viser seg å ikke være mulig.   

Canada 

Selv om grenser forblir stengt i Canada, er det unntak for internasjonale studenter fra 20. oktober 2020, noe som gir studenter muligheten til å studere i Canada til høsten 2021.

Studentene må ha studietillatelse for å komme inn i landet. Den positive nyhetene r at det tar kun 6-8 uker å få studietillatelse.

De fleste videregående skoler i Canada har åpnet igjen for undervisning i klasserommet, selv om dette håndteres på regional basis. Vi har sett at studentene som har vært der på utveksling 20/21 har hatt et vellykket år.

Må jeg i karantene?

Ja, du må i karantene i 14 dager etter ankomst til Canada. Studenter under 18 år er untatt fra den obligatoriske hotellkarantenen, men må fortsatt isolere seg hjemme. Du kan lese mer om dette her.

Trenger jeg å ta en Covid-19 test?

Ja, du må ha bevis på at du har tatt en Covid-19 (PCR) test 72 timer før avreise til Canada. Dersom du har byttet fly, må testen ha vært innen 72 timer etter at du har kommet inn i Canada. Mer informasjon om hvilke type tester og resultater som er akseptert finner du her.

Du må ta en ny test ved ankomst til flyplassen og igjen innen 10 dager etter ankomst.

Storbritannia

Storbritannia er for tiden et av verdens beste land når det gjelder antall utdelte Covid-19 vaksiner, og de planlegger en full gjenåpning av samfunnet innen juni 2021.

Akkurat som i fjor høst, kan internasjonale studenter studere i Storbritannia, og du er velkommen til å søke for høsten 2021.

Skal du studere i Storbritannia lengre enn seks måneder (Select-programmet), trenger du et studentvisum for å komme inn i landet. Vi vil gi deg all informasjon og hjelp du trenger for å gjøre søknadsprosessen så smidig som mulig.

Dersom du skal studere et semester (fem måneder, Classic-programmet), trenger du bare et visum for besøkende. Det er ingen visumprosess for å få dette – vi gir deg alle papirene ved ankomst til Storbritannia.

Må jeg i karantene?

Ja, du må i karantene i 10 dager etter ankomst til Storbritannia. Du kan lese mer om dette her.

Trenger jeg å ta en Covid-19 test?

Ja, du må kunne vise til en negativ Covid-19 test som er tatt tre dager før avreise til Storbritannia. Du kan lese mer om dette her.

Irland 

Skoler og grenser er åpne i Irland. Blant annet har skolene innført hybrid-undervisning (på skolen og online), økt håndvask og forskjøvet pauser og lunsjtider.

Må jeg i karantene?

Ja, opptil 14 dager. Karanteneperioden kan avsluttes tidligere dersom du får et negativt resultat av en RT-PCR-test som kan tas etter fem dager etter ankomst til Irland.

Trenger jeg en Covid-19 test?

Ja, du må ha et negativt resultat fra en Covid-19 RT-PCR-test før avreise, tatt innen 72 timer før ankomst til Irland. Du kan lese mer om dette her.  

Australia & New Zealand 

Grenser forblir stengt i både Australia og New Zealand; tidsrammen er ikke etablert når grensene åpnes igjen. På bakgrunn av dette har vi valgt å kansellere utveksling til Australia og New Zealand for høsten 2021. Men vi har mange andre spennende destinasjoner du kan velge mellom. Vi følger nøye med på situasjonen og får daglige oppdateringer fra våre kollegaer i Australia og New Zealand.

Tyskland 

Grensene og skolene er åpne for europeiske studenter i Tyskland. På noen skoler har de en hybrid-studieplan (klasser online og på campus), noen klasser kan være utendørs, og det er regler for bruk av masker. Akuratt som i mange andre land, ser våre kollegaer i Tyskland at vertsfamilier og skolene er veldig engasjerte i år.  

Må jeg i karantene?

Tyskland har forskjellige lister over risikoområder og virusvarianter. Det er spesielle regler for reisende som har besøkt et av disse områdene de siste ti dagene. I tillegg har Tyskland sine delstater individuelle karanteneregler. Flere detaljer finner du her.

Trenger jeg en Covid-19 test?

Ja, du må kunne vise til en negativ Covid-19 test som er tatt 48 timer før ankomst til Tyskland. Les mer om det her.

Italia

Grenser og skoler er åpne i Italia. Skolene har noen spesielle regler på plass. For eksempel starter skolene klokken 09:00 i stedet for 08:00 for å unngå rushtiden, og de bruker hybrid-undervisning (online og på campus). Det er også noen begrensninger på plasser i lagsportaktiviteter.

Må jeg i karantene?

Ja, du må i karantene i fem dager etter din ankomst til Italia.

Trenger jeg en Covid-19 test?

Ja, du må kunne vise til en negativ Covid-19 test som er tatt 48 timer før ankomst til Italia. Les mer om det her.

Du er velkommen til å søke om et utvekslingsår for høsten 2021.

Frankrike & Réunion 

Skoler og grenser er åpne i både Frankrike og Réunion. I begge destinasjoner må du ha på deg en maske, vaske hender og holde sosial avstand. Det kan også være noen ekstra begrensninger i forskjellige områder.

Må jeg i karantene?

I Frankrike trenger du ikke å være i karantene (på det tidspunktet denne informasjonen ble sist oppdatert). Vennligst se offisielle nettsider for oppdatert informasjon.

Trenger jeg en Covid-19 test?

I Frankrike må du kunne vise til en negativ RT-PCR test som er tatt mindre enn tre dager før ankomst til Frankrike. Du må også gi en erklæring som bekrefter at du ikke har Covid-19 symptomer, ikke har møtt noen med Covid-19 de siste 14 dagene og godtar å ta en ny test ved ankomst. Mer informasjon finner du her.  

Spania 

Skoler i Spania har holdt åpent med fleksible regler, avhengig av situasjonen i landet. De bruker hybrid-undervisning (online og på campus), bruker masker offentlig, har mindre klasser med færre studenter, og de har hatt midlertidige lokale stopp for idretter og utendørs aktiviteter. I tilfelle positive Covid-19 tester isolerer skolen klassen i 10-14 dager. For å være sikker på at studentene våre alltid kan følge med i timen, har vi i år krevd at alle vertsfamiliene våre har internett hjemme.

Søsterorganisasjonen vår i Spania har kunnet plassere like mange studenter i 2020 som året før.

Må jeg i karantene?

Nei, ikke på det tidspunktet denne siden ble oppdatert.

Trenger jeg en Covid-19 test?

Ja, alle reisende må kunne vise til en negativ PCR-test som er tatt innen 72 ved ankomst i Spania. Du må også fylle ut et Health Control Form før ankomst. Du kan lese mer om dette her.

The world awaits!

Når vi fortsetter å motta oppdateringer og informasjon fra partnere og myndigheteri våre destinasjoner og her hjemme, forplikter vi oss til å holde deg oppdatert.

Ta kontakt dersom vi kan besvare andre spørsmål for deg.