Ofte stilte spørsmål om Select High School


utveksling priser canada

I hvilke land tilbys Select High School? 
Du kan velge å reise til USA, Canada, Australia, New Zealand, Spania eller Frankrike. 

Kan jeg ønske meg til et spesielt sted? 
Ja, i Select High School-programmet finnes det flere populære områder og skoler du kan velge mellom.

Kan jeg både bestemme hvilke område jeg vil bo i, hvilke fag jeg ønsker og hvilke aktiviteter jeg vil utføre? 
Hvis du for eksempel vil prøve deg på cheerleading og studere grafisk design i Florida så ser vi på hva skolene i Florida kan tilby deg. Hvis dine ønskekombinasjoner ikke finnes tilgjengelig akkurat der, så finner vi ut hvilke andre steder de tilbys.

Finnes det muligheter for studenter med for eksempel lese- og skrivevansker/ dysleksi å søke på programmet? Er det mulig å få ekstra hjelp på skolene? Vi kan ikke garantere at studenter med lese- og skrivevansker/ dysleksi får en plass i vårt utvekslingsprogram. Dette er på grunn av at utvekslingslandene og Norge kan ha ulike synspunkt på hvordan tilretteleggingen for studenter med dysleksi skal være. Vi ber derfor studenten sende oss en utredelse på engelsk hvor det kommer klart fram når studenten fikk diagnosen dysleksi, hva slags tilrettelegging studenten har fått og hva slags tilrettelegging studenten trenger. Når vi har fått dette dokumentet blir det opp til vår samarbeidsorganisasjonen å avgjøre om studenten får plass i programmet eller ikke. 

Med tanke på mine fremtidige universitetsstudier er det viktig for meg å studere spesifikke fag. Kan skolene i Select High School-programmen tilby dette? Ja. Snakk med oss om hvilke fag du trenger og så leter vi oss frem til riktige skoler/skoledistrikt som tilbyr de fagene du ønsker å studere.

Jeg spiller fotball og vil gjerne spille på et fotballag i USA. Kan dere hjelpe meg med dette? Vi kan hjelpe deg med å finne en skole som har et fotballag. Du må imidlertid være på stedet for å delta på såkalte “tryouts” som avgjør om du blir akseptert med på laget eller ikke. Hvis du spiller fotball hjemme i Norge, eller deltar i en annen idrett på høyt nivå og vil ha muligheten til å konkurrere i løpet av året, så kontakt oss for å finne ut om det er spesielle regler som kan gjelde for deg.

Jeg vil gjerne prøve meg på en ny sport i løpet av utenlandsoppholdet. Finnes det skoler hvor man for eksempel kan spille tennis, selv om man mangler erfaring? 
Absolutt. Vi hjelper deg å finne en skole som tilbyr den sporten du ønsker, på akkurat ditt nivå.

Jeg vil gjerne delta på Select High School-programmet deres, men en del av skolene er utenfor budsjettet mitt. Er det mulig å bare velge skoler som er innen et spesielt prisnivå, men allikevel ønske en skole som ligger i et varmt område, og som har spesielle fag og aktiviteter? 
Jo flere ønsker du har, desto mer begrenser du deg. For å få så mange alternativer som mulig, så er det best om du forteller oss hva som er viktigst for deg, i tillegg til program prisen. På denne måten har vi mulighet til å få frem de beste alternativene som passer deg.

Hvilke vaksiner må jeg ta før utvekslingen?
Det er forskjellige regler for vaksinering i forskjellige land. Du vil få all informasjon om hva du behøver før du reiser av din programkoordinator.

Skal du til USA er det dette som gjelder: Amerikanske skoler er som regel svært nøye på at studentene har de vaksinene de skal ha, og kravene til vaksinering er en del strengere enn det vi er vant med fra Norge. Det betyr at en student som har fulgt det ordinære barnevaksinasjonsprogrammet i Norge som oftest må noen flere vaksiner før avreisen til USA. Gitt at man har fulgt det norske barnevaksinasjonsprogrammet må man normalt sett ta disse vaksinene eller testene før utveksling:

  • 3 doser Twinrix, for Hepatitt A og B.
  • 1 dose Boosterix, for difteri, kikhoste, stivkrampe og polio.
  • 1 dose meningokokkvaksine, mot hjernehinnebetennelse. 
  • 2 doser vannkoppvaksine, dersom man ikke har hatt vannkopper tidligere.
  • 1 TB skin test, for å bekrefte at man ikke har hatt tuberkulose