9:00 04th november 2019

Min skole her i England

Nå har jeg gått på skole her i England i over to måneder, så nå har jeg notert meg noen forskjeller mellom norsk og engelsk skole, store og små. Så derfor er akkurat det temaet for månedens blogginnlegg.

Mine fag

Den største forskjellen er at jeg bare har fire fag. De fleste har faktisk bare tre fag, men jeg måtte ha fire for å få året godkjent. Fagene jeg valgte er matte, kjemi, fysikk og tysk. Skoledagene er også kortere, 9.05-15.40. I tillegg varer lunsjen i en time og jeg har 4 fritimer i uka.

Selv om vi har kun fire fag og fritimer er det nok å gjøre. For å sitere fysikklæreren min: “You’re expected to work at least five hours a week for each subject.” Man trenger ikke bruke fem timer på hvert fag, det kommer mest an på hvilke karakterer man vil ha. I Norge har vi lengre dager og mindre lekser som (not gonna lie) jeg foretrekker.

Men! Om man gjør litt lekser hver dag, enten i fritimene eller når man kommer hjem så går det fort unna. Jeg kom ganske fort inn i en rutine, og selv om man må bruke mer tid i starten så skjønner man mer og mer så det går fortere og fortere.

Lunsj

I lunsjen kan man (på min skole ihvertfall) kjøpe mat i kantinen eller i greenhouse cafe. De har billige varmretter, som pizza, baguetter, sandwicher og en varmrett med dessert som er forskjellig hver dag. Denne maten er mye billigere enn i norske kantiner, men jeg har allikevel med meg «packed lunch» for å spare penger. Noen ganger kjøper jeg mat da, for eksempel når jeg syns vi fikk litt vel mye lekser eller når jeg stressøver til en prøve.

Skolen generelt

Skoletimene er vel stort sett det samme, bortsett fra at vi kaller lærerne Sir eller Miss. Om du ikke forstår leksene er det forventet at du spør om hjelp over email eller i lunsjen, og lærerne (mine i hvert fall) er veldig forståelsesfulle for at jeg ikke har hatt like mye fysikk og kjemi som de engelske studentene har.

En annen stor forskjell er at den norske skolen er mer online. Her får vi lekser og sånt på en nettside ala itslearning/fronter, men vi må levere det inn på papir. De fleste har også mapper for hvert fag i stedet for notatbøker (noe som er veldig uvant for meg) og alle skriver med penn i stedet for blyant, noe jeg ikke skjønner for de må bruke korrigeringslakk eller teip hver gang de skriver noe feil. Jeg har prøvd å finne en ekstra blypenn i tilfelle jeg mister den jeg har, men jeg finner kun 0.7mm og jeg trenger 0.5mm.. Så ikke mist blypennen din om du bruker det.

Jeg har flere forskjeller, for eksempel hvordan de gjør eksamener, men det er ikke før i desember så det vil jeg ikke tenke på nå.

Til slutt er det viktig å huske på er at man ikke kun er på utveksling for å lære, men også for å oppleve. Derfor prøver jeg å få leksene unnagjort i ukedagene så jeg har helgene fri for å gjøre nye ting. Om du har gjort alt skolearbeidet først føles det også bedre når man belønner seg selv med fish and chips eller cream tea.

Siri blogger fra England dette skoleåret. Vil du også på utveksling til England? Bestill et intervju i dag for å starte søknadsprosessen!

Siri i Torquay

Storbrittania

En opplevelse for livet

Utveksling er en opplevelse for livet, som vil forme fremtiden din. Sjekk ut denne korte guiden for å planlegge ditt utvekslingsår. Book deretter et gratis møte med oss, for å gjøre om drømmen til virkelighet.