Hva er et utvekslingsår?

Søk nå for utveksling i 2022 🎓

 

Er du nysgerrig på det å dra på utveksling til en high school i utlandet?

Vi hos Explorius hjelper ungdom i alderen 14-18 med ta deres første steg ut i verden som en utvekslingsstudent på high school. Ved å reise med Explorius får du et trygt, personlig og uforglemmelig utvekslingsår.

Men hva er egentlig et utvekslingsår? Og hvordan blir man en utvekslingsstudent?

Det er mye lettere enn du tror – så les videre!


Kort oppsummert: hva er et utvekslingsår?

High school spirit


Det å reise på utveksling betyr at du:

  1. Tar en pause fra videregående her hjemme
  2. Istedenfor, går du på en high school i utlandet
  3. og fortsetter på videregående når du kommer tilbake til Norge

Som en utvekslingsstudent bor du enten hos en vertsfamilie eller på skolens campus. Du deltar i timene som en vanlig elev, og du kan som oftest velge mellom nye og spennende fag. Dette kan vare i enten ett semester eller et akademisk år – det er selvfølgelig opp til deg.

Vanskeligere er det ikke!

I tillegg blir du flytende i et nytt språk, får venner fra hele verden og får være med på spennende eventyr som dine klassekamerater her hjemme i Norge bare kan drømme om. Du får erfaringer som du kan dra nytte av i fremtiden, ikke minst når det kommer til videre studier og karriere.

Og den største bonusen er nok at du vil alltid ha en familie og venner i utlandet som du kan kontakte og besøke. Hvor fint er ikke det?

 


Hvordan søker jeg?

Det er enkelt å søke: 

  1. Meld inn din interesse i dag

  2. Vi tar kontakt med deg for å gi deg mer informasjon og besvare dine spørsmål

  3. Sammen så booker vi et gratis og uforpliktende intervju der vi kan bli bedre kjent med deg og minst en av dine foresatte. Vi lytter til dine ønsker og sørger for at ditt utvekslingsår blir akkurat slik du ønsker.

Våre mest populære destinasjoner

Om du følger våre utvekslingsstudenters takeovers på Instagram så har du nok lagt merke til at USA er den mest populære destinasjonen for utvekslingsstudenter.

Det som får dem til å velge USA er blant annet:

  • Den kjente «high school spirit» og morsomme skoleklubber
  • Vennlige og utadvendte klassekamerater og vertsfamilier
  • Typiske amerikanske høytider (f.eks. Halloween og Thanksgiving) med storslagne feiringer
  • Berømte byer som Los Angeles, New York, Chicago og Houston

 

Og på 2. plass finner vi...

Landet Down Under! Australia passer for deg som ønsker å oppleve livet på high school i nærheten av strender, vakker natur og solskinn. Dette landet har bare blitt mer og mer populært blant våre utvekslingsstudenter i de siste årene, og det er lett å forstå hvorfor.

Akkurat som i USA, så er menneskene her varme og imøtekommende. Du vil også bli flytende i engelsk og kan velge mellom mange morsomme og spennende fag. Vi har til og med hatt utvekslingsstudenter som har tatt dykkerlappen i løpet av sitt utvekslingsår!

Søk om å reise på utveksling

Priser og stipend

Prisen på et utvekslingsår kommer an på landet du ønsker å studere i, men også hvilket utvekslingsprogram du velger.

Classic High School
er vårt mest populære og rimeligste utvekslingsprogram. Dette er et klassisk utvekslingsprogram der du velger landet du ønsker å reise til og deretter får tildelt en skole og vertsfamilie. I flere land kan du også bestemme om du ønsker å studere i en spesifikk by eller område.

Velger du Select High School eller Boarding School, så vil prisene øke. Dette er på grunn av at du vil få et skreddersydd utvekslingsår etter dine ønsker og behov, ved at du velger selv hvilken skole du ønsker å gå på. På Boarding School vil du også bo på skolens campus istedenfor hjemme hos en vertsfamilie.

Se priser og det som er inkludert

 

Kan jeg søke på stipend 

Ja, det kan du! Sørg for at du søker på et av Explorius sine egne stipender i dag. Hvis vi ikke tilbyr noen stipender som passer den destinasjonen du er interessert i – så er det lurt å følge med! Av og til kommer vi ut med nye stipendmuligheter.

Og du, ikke glem å høre med ditt lokale bibliotek og rådgiveren på skolen din. Det er ofte mye færre søknader på lokale stipend, noe som øker sjansens dine for å få et.

Husk også – som utvekslingsstudent i Vg2 har du også muligheten til å søke om støtte fra Lånekassen


Meld inn din interesse i dag!

Høres et utvekslingsår ut som noe for deg? Ta første steg mot en uforglemmelig opplevelse og meld inn din interesse i dag!