Hva er et utvekslingsår?

Vi har forberedt en liste med vanlige spørsmål og svar som vil veilede deg i riktig retning.

Hva er egentlig et utvekslingsår? Og hvordan blir man en utvekslingsstudent? Det er mye lettere enn du tror – så les videre!

Hvem kan reise på utveksling?

Du som är i åldern 14-18 år kan ta det første steget ut i verden som utvekslingsstudent på High School. Ved å reise med Explorius får du et trygt, personlig og uforglemmelig utvekslingsår.

Hva er egentlig et utvekslingsår? Og hvordan blir man en utvekslingsstudent?

Det er mye lettere enn du tror – så les videre!


Kort oppsummert: hva er et utvekslingsår?

Det å reise på utveksling betyr at du:

 1. Tar en pause fra videregående her hjemme
 2. Istedenfor, går du på en high school i utlandet
 3. og fortsetter på videregående når du kommer tilbake til Norge

Som utvekslingsstudent bor du enten hos en vertsfamilie eller på skolens campus. Du deltar i timene som en vanlig student, og du kan velge mellom nye og spennende fag. Dette kan vare i enten ett semester eller et akademisk år – det er selvfølgelig opp til deg.

Vanskeligere er det ikke!

I tillegg blir du flytende i et nytt språk, får venner fra hele verden og får være med på spennende eventyr som dine klassekamerater her hjemme i Norge bare kan drømme om. Du får erfaringer som du kan dra nytte av i fremtiden, ikke minst når det kommer til videre studier og karriere.

Og den største bonusen er nok at du vil alltid ha en familie og venner i utlandet som du kan kontakte og besøke. Hvor fint er ikke det?

 


Hvordan tar jeg neste steg?

Det er enkelt å søke: 

 1. Book en veiledningssamtale med oss

 2. Vi tar kontakt med deg for å gi deg mer informasjon og besvare dine spørsmål

 3. Sammen så booker vi et gratis og uforpliktende intervju der vi kan bli bedre kjent med deg og minst en av dine foresatte. Vi lytter til dine ønsker og sørger for at ditt utvekslingsår blir akkurat slik du ønsker.
   

Hva er den mest populære High School-destinasjonen?

Om du følger våre utvekslingsstudenters takeovers på Instagram så har du nok lagt merke til at USA er den mest populære destinasjonen for utvekslingsstudenter.

Det som får dem til å velge USA er blant annet:

 • Den kjente «high school spirit» og morsomme skoleklubber
 • Vennlige og utadvendte klassekamerater og vertsfamilier
 • Typiske amerikanske høytider (f.eks. Halloween og Thanksgiving) med storslagne feiringer
 • Berømte byer som Los Angeles, New York, Chicago og Houston

I USA, så er menneskene her varme og imøtekommende. Du vil også bli flytende i engelsk og kan velge mellom mange morsomme og spennende fag. Vi har til og med hatt utvekslingsstudenter som har tatt dykkerlappen i løpet av sitt utvekslingsår!

Hvilken utvekslingprogram tilbyr Explorius i USA?

Vi tilbyr et bredt spekter av utvekslingsprogrammer i USA. De mest populære High School-programmene blant studentene våre akkurat nå er Select High School, Classic High School og Boarding Exchange

Ta neste steg mot et utvekslingsår

Hvor mye koster det å dra på utveksling? 

Avhengig av hvilket High School-program du velger, varierer prisene for utveksling på videregående.

Vi anbefaler Select-programmet til deg som ønsker et skreddersydd utvekslingsår – helt etter dine ønsker og behov. Drømmer du om å drive med en bestemt sport, har favorittfag du vil fordype deg i eller et klart bilde av at du vil tilbringe utvekslingsåret i en bestemt by? Da er Select High School-programmet for deg.

Se priser for Select High School her.

Classic High School er vårt rimligste utvekslingsprogram. Dette er et tradisjonelt utvekslingsprogram der du velger landet du ønsker å reise til, deretter får tildelt en skole og vertsfamilie. 

Se priser for Classic High School her.

Du kan oppleve USA Boarding School – till en god pris! Har du noen gang vurdert å gå på en Boarding skole (internat) i USA, men har kanskje gått vekk fra ideen på grunn av kostnadene? Med vårt nye Boarding School-tilbud.

Se priset for vårt USA Boarding School-tilbud

Se priser og det som er inkludert

 

Kan jeg søke på stipend 

Ja, det kan du! Sørg for at du søker på et av Explorius sine egne stipender i dag. Hvis vi ikke tilbyr noen stipender som passer den destinasjonen du er interessert i – så er det lurt å følge med! Av og til kommer vi ut med nye stipendmuligheter.

Og du, ikke glem å høre med ditt lokale bibliotek og rådgiveren på skolen din. Det er ofte mye færre søknader på lokale stipend, noe som øker sjansens dine for å få et.

Husk også – som utvekslingsstudent i Vg2 har du også muligheten til å søke om støtte fra Lånekassen


Ta det neste steget mot et utvekslingsår!

Book en gratis og uforpliktende veiledningssamtale med Explorius

Den enkleste måten å få mer informasjon om et utvekslingsår er å booke et veiledningssamtale med oss. Vi har jobbet i utvekslingsindustrien i snart 20 år og kan svare på alle spørsmålene du måtte ha. Kanskje vet du allerede vet hvor du vil reise, eller vil du bare ha mer informasjon om hva et utvekslingsår er? Vi er her for å veilede deg gjennom hele prosessen.

Veiledningssamtalen er gratis og uforpliktende. Du kan velge å møte oss online eller personlig. Vi vil gi deg en god forståelse av våre utvekslingsprogrammer, og finne det alternativet som er rett for nettopp deg! 

Ta det første steg mot en uforglemmelig opplevelse og planlegg et samtale i dag. Vi gleder oss til å bli kjent med deg!