Bli vertsfamilie for en utvekslingselev!

Vertsfamilie med utvekslingsstudent i Sverige

Opplev et utvekslingseventyr hjemme – bli vertsfamilie for en våre utvekslingselever! Å være vertsfamilie er en fantastisk mulighet til å utvide det internasjonale nettverket sitt og lære mer om en annen kultur – uten å måtte reise noe sted!

En meningsfull og givende opplevelse

Å være vertsfamilie gir deg og familien din en meningsfull opplevelse, hvor du blir kjent med en ny kultur og får en venn for livet. Ved å være vertskap for en utvekslingselev oppfyller du drømmen til en internasjonal elev!

Bli vertsfamilie – 10 000 kr

Når du blir vertsfamilie for en av utvekslingselevene våre som tilbringer ti måneder i Norge får du hele 10 000 kr i rabatt på programprisen dersom du selv har barn som ønsker å reise på utveksling. Du får 5 000 kr i rabatt dersom du ønsker en utvekslingselev velkommen i fem måneder.

5 ofte stilte spørsmål og svar

Hvor lenge kan vi være vertsfamilie?

Du kan være vertsfamilie i noen uker og opptil ti måneder. Utvekslingselevene våre tilbringer vanligvis tre, fem eller ti måneder i Norge. Vi har også såkalte velkomstfamilier, da kan du være vertskap til en elev i en kortere tidsperiode.

Du kan også bli vertsfamilie dersom du er interessert i å motta en utvekslingselev over lengre tid, men vil prøve hvordan det er i løpet av kort tidsperiode først. Ditt hjem - ditt valg!

Kan vi velge hvilken student vi ønsker å motta?

Ja, det er opp til deg og familien din hvilken elev du ønsker å være vertskap for. Vi presenterer elevprofiler for deg som vi tror kan passe inn hos deg og din familie og dere tar selv avgjørelsen om hvem av elevene dere ønsker å være vertskap for.

Må vi ha egne barn?

Nei, vi ønsker alle type familier velkommen!

Hva skjer etter at vi registrerer vår interesse?

Vi har laget en guide hvor du vil finne god informasjon om hvordan prosessen ser ut, fra start til slutt. Det er en enkel prosess og vi er her for deg underveis og gjennom hele prosessen!

Får vi betalt for å være vertsfamilie?

Nei, vi ønsker at vertsfamiliene våre skal motta en utvekslingsstudent fordi de synes det er en givende opplevelse og ikke på grunn av økonomiske insentiver.

Hvis du er vertskap året før, under eller etter at ditt eget barn er reiser på utveksling med Explorius, får du rabatt på ditt barns programavgift.

Her kan du lese flere vanlige spørsmål og svar om vertsfamilieprogrammet vårt. Ta kontakt hvis du ikke finner det du leter etter, så hjelper vi deg.

Hva sier vertsfamiliene?

Udvekslingsstuderende bager sammen med sin værtsfamilie

“Prosessen med Explorius gikk veldig fint og vi ønsket å få Elena fra Italia til oss. Vi var så heldig at vi fikk henne og vi opprettet kontakt med henne og hennes familie. Hun kom 1. september og gleden var stor da vi hentet henne på flyplassen i Tromsø. Praten til å begynne med gikk på engelsk, men vi var raske til å begynne å lære henne norsk”.

- Hilde & Hogne, vertsforeldre til Elena fra Italia

“Hva er det egentlig med 17. mai?», spurte vår tyske datter dagen før dagen og fikk et lynkurs om diverse unioner, 1814, Wergeland, nesten-krig i Halden, nasjonalromantikk, grunnlov, kongesang, verdenskriger, binders og blendingsgardiner, frihet, vår og lave sko, iskrem, barnetog og gnagsår. «Jeg forstår», sa hun og var sannsynligvis enda mer forvirret.“

- Bente, vertsmor for Carlotta fra Tyskland

Er du nysgjerrig på å vite mer om hvordan det er å være Explorius vertsfamilie?

Fyll ut interesseskjema i dag! Så kontakter vår vertsfamiliekoordinator deg.