Aiducatius – Styrke gjennom utdanning

Tom og Anna-Karin Ericsson grunnla Aiducatius Foundation i 2009. Som grunnleggerne av internasjonal studentutveksling har både Tom og Anna-Karin omfattende kunnskap om verdien av utdanning. 

Aiducatius Foundation er en Sverigebasert stiftelse som jobber for å støtte unges utdanning. I dag doneres penger til Gambia, Tanzania, Ecuador og Brasil. Explorius fokuserer på å støtte to AiDucatius-prosjekter; utdanning for studenter ved St. Martin Basic Cycle School i Kartong i Gambia, i tillegg til treplanting i Tanzania, en klimakompensasjon for reisene til våre studenter og ansatte.   

«Vi mener at utdanning er for alle.» / Tom Ericsson 

Siden 2013 har Aiducatius Foundation drevet som en uavhengig stiftelse.  

banner-img

NNye muligheter kommer gjennom utdanning

Ved å dekke de viktigste kostnadene ved skolegang, som bøker, uniformer, sko og eksamensavgifter, fungerer Aiducatius som en katalysator for vekst i samfunnet. I Kartong i Gambia er det omtrent 6000 innbyggere. Ved å hjelpe barna på skolen kan familiene spare penger som igjen kan brukes til å finansiere høyere utdanning, utvide sine egne bedrifter eller ansette arbeidere.  

Utvekslingen din med Explorius vil ikke bare påvirke deg!  

banner-img

Klimakompensasjon

I Explorius bryr vi oss om miljøet, og prøver å leve så grønt som mulig. Likevel er vi avhengig av å sende studenter på fly for å komme seg til noen av utvekslingsavtalene våre. I tillegg må våre ansatte av og til fly på jobboppdrag for å møte med kollegaer. Derfor har vi startet et grønt initiativ, for å kompansere for våre klimautgifter.

I Tanzania sponser AiDucatius en bonde, hvert år, som er med å lede og fornye skogprosjektet vårt. Prosjektet drives av den finsk-svenske protestantiske kirken og støttes av utenriksdepartementet i Finland. Hvert år lærer bønder om miljøspørsmål, klimaendringer og avtaler om treplanting. Bøndene henter en dekar med naturlig skog og mottar 500 furuplanter for å plante en dekar til. Dette genererer private trebarnehagstiltak og øker inntektene til lokale bønder.

Involver deg

Lær mer om prosjektene som drives av AiDucatius, eller kom i kontakt med en student i Gambia.

Avtal konsultasjon