Rabatt, stipender og støtte fra Lånekassen

Vi i Explorius ønsker selvsagt at så mange ungdommer som mulig skal få sjansen til å reise på utveksling. Explorius er en godkjent utvekslingsorganisasjon og du kan derfor søke om lån og stipend fra Lånekassen når du reiser på utveksling med oss. Vi tilbyr også egne rabatt og stipendmuligheter for utvekslingsstudentene våre.

Les mer om de ulike alternativene under og kontakt oss gjerne dersom du har noen spørsmål.

Støtte fra Lånekassen

Når du reiser på utveksling i Vg2 kan du søke om støtte fra Lånekassen. Hvor mye du får i støtte avhenger av hvor du skal reise på utveksling og hvilket utvekslingsprogram du reiser på.   

Som utvekslingsstudent kan du søke om:

  • Inntektsavhengig stipend (tidligere kalt grunnstipend) 
  • Bostipend 
  • Utstyrsstipend 
  • Reisestilskudd (stipend og lån) 
  • Skolepengestøtte (gjelder Select High School-programmet) 

Så mye kan du få i støtte: 

Satser for skoleåret 2022/2023: 

  • Inntektsavhengig stipend (grunnstipend): inntil kr 3 489,– per måned 
  • Borteboerstipend: kr 4 979,– per måned 
  • Utstyrsstipend: etter satsen for det utdanningsprogrammet du følger i Norge 
  • Reisestilskudd: les informasjionen under 
  • Skolepengestipend: 85% av skolepenger, inntil kr 100 818,– 

Hvor mye du får i reisestilskudd avhenger av hvor du skal reise. Du får tilskudd til to reiser tur-retur i året mellom bostedet i Norge og lærestedet, hvor 17,5% er stipend og 82,5% lån. Du velger selv om du ønsker å søke om lån og stipend, eller kun stipend. 
 
Tallene i tabellen gjelder deg som er i utlandet hele studieåret: 

Reisestilskudd (17,5% stipend, 82,5% lån): 

DestinasjonerStipend (17,5%)Lån (82,5%)
Europa933 NOK4 399 NOK
Nord- og Mellom-Amerika3 481 NOK16 411 NOK
Oseania5 078 NOK23 938 NOK
Sør-Amerika4 456 NOK21 008 NOK
Asia3 203 NOK15 101 NOK
Afrika3 834 NOK18 074 NOK

Skolepengestipend

Hvis du skal reise med vårt Select High School-program og skal betale skolepenger, kan du få 85%, inntil kr 100 818 NOK i skolepengestipend fra Lånekassen. I tillegg kan du få inntil kr 29 002 NOK i lån til skolepenger.

Hvordan søke om støtte fra Lånekassen 

For å søke om støtte fra Lånekassen må du først ha fått skoleplass i vertslandet. Når du reiser på utveksling med Explorius så hjelper vi deg med søknaden.

Unntak for støtte 

Det gis vanligvis bare støtte til utveksling på Vg2, men det kan gjøres unntak for utvekslingsopphold som skal foregå i land der skoleåret følger kalenderåret. Hvis du ønsker mer informasjon om dette, finner du det på Lånekassen sine sider.

Søskenrabatt – 5 000 NOK

Hvis en av dine søsken har vært utvekslingsstudent med Explorius eller en annen organisasjon tidligere, får du kr 5 000 NOK i rabatt. For å få denne rabatten trenger vi skriftlig dokumentasjon fra organisasjonen. 

Finn din egen vertsfamilie – 5 000 NOK

Hvis du finner din egen vertsfamilie når du melder deg på vår high school-utveksling , da får du en rabatt på 5 000 NOK.

Selv om du har funnet en familie som er villig til å ta deg i mot, er det også noen kriterier de må oppfylle. Du og vertsfamilien kan ikke være i slekt, og de kan ikke snakke norsk. Akkurat som alle våre andre vertsfamilier, må familien din også gjennom en vurderingsprosess. Dette er for å sikre at de faktisk er passende verter for deg.

Boardingskole stipender

Når du melder deg på vårt boardingskole-program, har du en stor sjanse til å få ett eller flere stipender, kalt scholarships. Stipendene kan dekke inntil 60 % av skolepengene. 

Stipendene tilbys ambisiøse studenter med gode karakterer, samt studenter som driver med idrett på høyt nivå, som fotball, hockey, golf og tennis. Vi hjelper deg gjerne med å finne de stipendene som kan passe for deg.

Andre stipender

I tillegg til å søke om våre stipender, anbefaler vi deg å sjekke ut sidene nedenfor for mer nyttig stipendinformasjon. Kontakt oss.

Du kan også finne stipendbøker og informasjon på biblioteket der du bor. Husk også å sjekke med kommunen din, og nåværende skole – de tilbyr ofte stipend med færre søkere.

Avtal konsultasjon